Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Η Σχολή Αξιωματικών του ΕΛΑΣ


Αρχίζει τη λειτουργία της, 1/8/1943, στο Περτούλι Θεσσαλίας η Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών του ΕΛΑΣ. Από τη σχολή αυτή αποφοίτησαν συνολικά έως την απελευθέρωση 1.260 ανθυπολοχαγοί του ΕΛΑΣ.

Η Σχολή Αξιωματικών του ΕΛΑΣ

Η Σχολή των Αξιωματικών του ΕΛΑΣ λειτούργησε στη Ρεντίνα από το 1943 μέχρι το τέλος του 1944, φιλοξενώντας πολλές σειρές υποψηφίων αξιωματικών.
Από αυτήν αποφοίτησαν 800 άνδρες του Λαϊκού Στρατού με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού.

Οσοι διακρίνονταν για τη μαχητικότητα, την αυτοθυσία στη διάρκεια των μαχών, την παλικαριά τους. Αλλά κυρίως έπρεπε να έχουν συνείδηση γι' αυτό που κάνουν, να ξέρουν για ποιο λόγο το κάνουν. Τέλος, σημαντικό ήταν να αποκτήσουν και τις σχετικές γνώσεις. Η θεωρία γινόταν μέσα στο διώροφο πετρόχτιστο, ενώ η πράξη γινόταν στα γύρω βουνά. Οι άνδρες της σχολής πραγματοποιούσαν ασκήσεις. Ταυτόχρονα, όμως, έπαιρναν μέρος σε μάχες, όπου και έδειχναν όλα όσα είχαν μάθει στη θεωρία.

Τη διεύθυνση της σχολής ανέλαβαν διαδοχικά οι παρακάτω αξιωματικοί του τακτικού στρατού: ο ταγματάρχης Αρέθας, οι συνταγματάρχες Καραγιάννης και Παπαθανασίου και ο υποστράτηγος Ματσούκας. Εκπαιδευτής από τον Αύγουστο του 1943 μέχρι και τα τέλη του 1944 ήταν ο υπολοχαγός Αλέκος Παπαγεωργίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου