Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη


Σε 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη προχωρούν οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας το νήμα από τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, χτυπά μισθούς, κλαδικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις και βάζει στο «γύψο» τα συνδικάτα και τους αγώνες.

Σε αυτή την κατεύθυνση Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία λαμβάνουν αποφάσεις για απεργία.
Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Απόφαση για 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 24 Σεπτέμβρη έλαβε στη συνεδρίαση η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο αντεργατικό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Εργατικά Κέντρα

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο. Παράλληλα, όπως τονίζει, «εξουσιοδοτούμε την εκτελεστική επιτροπή να μετατοπίσει την 24ωρη απεργία σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει νωρίτερα προς συζήτηση το νομοσχέδιο στη Βουλή».

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας αποφάσισε απεργία, τονίζοντας: «Απαντάμε με μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα! Κλιμακώνουμε με απεργία στις 24 Σεπτέμβρη!».

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Αν. Αττικής στην απόφασή του σημειώνει: «Όσοι ονειρεύονται ότι θα βάλουν το ταξικό, συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους στο "γύψο", ας ξυπνήσουν προτού πέσουν από το κρεβάτι. Η εργατική τάξη της χώρας δεν θα ανεχτεί να δουλεύει αυτή και τα παιδιά της σαν δούλοι τον 21ο αιώνα, έχει και τη δύναμη και την εμπειρία να δυναμώσει τον ταξικό πόλο στο κίνημα και να επιβάλει το δίκιο της».
Απεργία στις 24 Σεπτέμβρη κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Σάμου, με συγκεντρώσεις στη Σάμο στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και στην Ικαρία στις 12 το μεσημέρι στην πλ. Ευδήλου.
«Απεργούμε όλοι την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη. Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των σωματείων, στο δικαίωμά μας στην απεργία», σημειώνει το  

Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
Απεργία και συγκέντρωση στις 10 το πρωί στον Αγ. Μηνά αποφάσισε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας και καλεί τα Σωματεία όλης της περιοχής σε ενωτικό, μαζικό, ταξικό αγώνα, για το δικαίωμα στην οργάνωση και την απεργία.

Στα σχέδια της κυβέρνησης απαντάμε δυναμικά με απεργία την Τρίτη στις 24 Σεπτέμβρη, τονίζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους να προετοιμάσουν από τώρα την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης.

Το Εργατικό Κέντρο Αρτας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στα γραφεία του.
Ολοι και όλες στην απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς καλεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λέσβου τονίζοντας πως «Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που τσακίζει τις ζωές μας!».

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας αναφέρει στην απόφασή του: «Καλούμε τα σωματεία να κάνουν την απεργία δική τους υπόθεση, να οργώσουν τους χώρους δουλειάς, να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα ούτως ώστε να δώσουμε και από την Λαμία ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση».

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά έλαβε ομόφωνη απόφαση για 24ωρη απεργία στις 24 Σεπτέμβρη.

Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας έλαβε ομόφωνη απόφαση για απεργία την ίδια μέρα.

Απόφαση για 24ωρη απεργία έλαβε και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων «Η ανάπτυξη τους πατάει πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Η δίψα της εργοδοσίας για μεγαλύτερα κέρδη απαιτεί μείωση παραπέρα του εισοδήματος των εργαζομένων».

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης αποφάσισε 24ωρη απεργία για τις 24 Σεπτέμβρη καλώντας σε μαζική συμμετοχή.

Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει ακόμα τα Εργατικά Κέντρα ΑγρινίουΙωαννίνωνΦωκίδαςΖακύνθουΒορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Αμαλιάδας, Κέρκυρας.

Ομοσπονδίες

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλεί η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), επισημαίνοντας: «Να γίνει υπόθεση κάθε Συνδικάτου, κάθε εργαζόμενου του κλάδου η επιτυχία της απεργίας, η υπεράσπιση των συλλογικών δημοκρατικών διαδικασιών των Συνδικάτων».
Απεργία αποφάσισε η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις των οικοδομικών σωματείων όλης της χώρας.
Απόφαση για 24ωρη απεργία έλαβε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο και καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.
Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλεί η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, σημειώνοντας: «Να μην επιτρέψουμε να θυσιαστούν τα εργατικά και τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα για τα κέρδη του κεφαλαίου. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα».

«Όλοι στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη - Η ανάπτυξή τους τσακίζει ό,τι άφησε όρθιο η κρίση τους», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και απευθύνει κάλεσμα στα Σωματεία να πάρουν απόφαση για απεργία και να προχωρήσουν σε ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς και γειτονιές.
Απόφαση για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη πήρε και η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), καλώντας, «όλοι και όλες να δώσουμε το απεργιακό «παρών». Να ματαιώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης».
Πανελλαδική 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6 το πρωί της Τρίτης 24 Σεπτέμβρη έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης 25 Σεπτέμβρη αποφάσισε η ΠΝΟ μετά από πρόταση των ταξικών δυνάμεων των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ που θέλει να βάλει «ταφόπλακα» στις ΣΣΕ, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Απόφαση για 24ωρη απεργία στις 24 Σεπτέμβρη πήραν επίσης η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

Απόφαση για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη έχουν πάρει: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής ν. Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων», το Σωματείο Εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία Σάμου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας, το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού Αττικής – Πειραιά και Νήσων, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), το Σωματείο Εργαζομένων στην Α.Ε "Αθηναϊκή Ζυθοποιία", το Σωματείο Οικοδόμων Λευκάδας - Βόνιτσας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας, το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Λαμίας, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας, Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αττικής, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Νάουσας, το Σωματείο Ξυλουργών Νάουσας, το Κλαδικό Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων Αθήνας, το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας, το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων Ποτών Ημαθίας Πέλλας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιματισμού Αγρινίου, το Σωματείο Εργατών - Εργατριών Κλωστοϋφαντουργίας Νάουσας (ΚΛΩΘΩ), το Σωματείο Δέρματος - Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας Καστοριάς, το Σωματείο Εργατών Δέρματος- Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας Σιάτιστας, το Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα και μετά το κάλεσμα του ΠΑΜΕδεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα είχαν πάρει αποφάσεις για απεργιακή απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας για τις νέες αντιδραστικές αλλαγές.

Καταγγέλλουν την απεργοσπαστικήυπονομευτική τακτική της ΓΣΕΕ

Οιρουφιάνοι κυβέρνησης – εργοδοτών ξαναχτυπούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου