Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακοίνωσή της Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ


Στη σημερινή συνεδρίαση και πιστή στο ρόλο του κυματοθραύστη της κυβέρνησης, η ΠΑΣΚΕ/ΕΝΕΡΓΑ (ομάδα Καραγεωργόπουλου) πρότεινε απεργία στις 25 Σεπτέμβρη κόντρα στις δεκάδες αποφάσεις που ήδη υπάρχουν, προσπαθώντας να προκαλέσει σύγχυση, να εγκλωβίσει εργαζόμενους, να ματαιώσει την απεργία.
Είναι συνειδητοί απεργοσπάστες, τα πλέον διαλυτικά στοιχεία που λειτουργούν στις πλάτες των εργαζομένων, μόνιμοι στυλοβάτες των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεών τους. Δεν ήθελαν ούτε θέλουν την απεργία. Το πρόβλημά τους δεν είναι η ημερομηνία, αλλά το περιεχόμενο. Έχουν συμφωνήσει σε όλα με την κυβέρνηση, βρίσκονται στην ίδια όχθη.

Ο ίδιος ο Παναγόπουλος άλλωστε πριν 10 μέρες και στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και τις εργοδοτικές ενώσεις είπε κατά λέξη πως “δεν θα βιαστούμε να κρίνουμε την κυβέρνηση”, όταν από το καλοκαίρι τόσο στα πρώτα νομοσχέδια όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις είχαν διατυπωθεί με σαφήνεια οι θέσεις της νέας κυβέρνησης της ΝΔ. Γι’ αυτό και το κτίριο της ΓΣΕΕ αποτέλεσε κατά την προεκλογική περίοδο ένα μεγάλο εκλογικό κέντρο της ΝΔ που πέρασαν από αυτό δεκάδες στελέχη της, υπουργοί, υποψήφιοι βουλευτές.

Οι "δυσκολίες" για απόφαση σε ΓΣΕΕ και ΟΙΥΕ που επικαλούνται ενιαία οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ΕΑΚ, ρίχνοντας τις ευθύνες στο ΠΑΜΕ και προσπαθώντας να απεγκλωβιστούν από τις βαριές ευθύνες που έχουν για την είσοδο της εργοδοσίας στις γραμμές μας, δίνοντας παράλληλα άλλοθι και όπλο στην κυβέρνηση να μιλάει για «ανόθευτο συνδικαλισμό», θα απαντηθούν εκ νέου στην ώρα τους και στα αντίστοιχα όργανα, χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω!

Θυμίζουμε όμως στους εργαζόμενους πως το 2018 και σε μια περίοδο που οι δυνάμεις αυτές “μπορούσαν απρόσκοπτα και χωρίς εμπόδια” να πάρουν απεργιακές αποφάσεις μπροστά στην πρώτη απόπειρα παρέμβασης στο συνδικαλιστικό νόμο και στο δικαίωμα στην απεργία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο έλαμψαν διά της απουσίας τους, αλλά έκαναν τα αδύνατα-δυνατά ώστε να μην υπάρχει απεργιακή απάντηση, να μη συνεδριάσουν τα όργανα των συνδικαλιστικών οργανώσεων λέγοντας παράλληλα πως "υπάρχουν και άλλες μορφές πάλης".

Προς το παρόν ας αφήσουν την υψηλή πολιτική ανάλυση και ας καλέσουν στα πρωτοβάθμια σωματεία, από τα οποία εκλέγονται και μέχρι σήμερα είναι άφαντα μπροστά στις εξελίξεις, γενικές συνελεύσεις, συνεδριάσεις ΔΣ, να προετοιμάσουν την απεργία.

Το νομοσχέδιο-"σκούπα" αποτελεί βόμβα κατ' αρχάς για τους όρους δουλειάς των εργαζομένων και παράλληλα επιχειρεί να αφαιρέσει τη δυνατότητα στη διαμαρτυρία, στην κινητοποίηση, στην απεργία, να ακυρώσει το ρόλο και τη λειτουργία των σωματείων.
Καλούμε όλα τα σωματεία, κλαδικά και επιχειρησιακά, στον κλάδο του εμπορίου, στα super market, στην καθαριότητα, στους υπαλλήλους γραφείου, να φτάσουν άμεσα με τις ανακοινώσεις τους στους εργαζόμενους, στους χώρους δουλειάς.

Να μην περάσει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων!

Να μην περάσει ο απεργοσπαστικός σχεδιασμός της ηγετικής ομάδας στη ΓΣΕΕ!

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας!

Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα!
 


Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών!

Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ
Οι ρουφιάνοι κυβέρνησης – εργοδοτών ξαναχτυπούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου