Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Ολοκληρώθηκε η 21η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων


Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες της 21ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που διοργανώθηκε από κοινού από το ΚΚ Τουρκίας και το ΚΚΕ με θέμα: «100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς. 
Η πάλη για την ειρήνη και το σοσιαλισμό συνεχίζεται».


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνεδριακό χώρο στα περίχωρα της Σμύρνης με την συμμετοχή εκπροσώπων 75 Κομμάτων από 61 χώρεςΑκόμα, 10 κόμματα που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν έστειλαν μηνύματα, ενώ στο οργανωτικό μέρος συνέβαλαν σύντροφοι και από τα δύο αδελφά κόμματα για την άψογη διεξαγωγή των εργασιών της συνάντησης.

Η έναρξη των εργασιών έγινε την Παρασκευή 18 Οκτώβρη. Τις εισηγητικές ομιλίες έκαναν ο Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας και ο Δημήτρης ΚουτσούμπαςΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν με παρεμβάσεις των εκπροσώπων των κομμάτων από όλο τον κόσμο, που μετέφεραν τις εμπειρίες από την πάλη τους για τα δικαιώματα των εργαζομένων ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, στην πάλη για τον σοσιαλισμό, τις επιτυχίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.



Στην συνέχεια έγινε συζήτηση για το κάλεσμα της συνάντησης, τις κοινές δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν από τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, καθώς και τα ψηφίσματα αλληλεγγύης που είχαν κατατεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου