Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Τέρμα στη σύγχρονη σκλαβιά


Με συνθήματα που εκφράζουν την απόφαση να βάλει τέρμα στη σύγχρονη σκλαβιά, να μη δείξει καμία ανοχή στην ανάπτυξη που τσακίζει τη ζωή του, ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης, διαδήλωσε σήμερα την αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο σκούπα της κυβέρνησης και ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα καταδίκης της επίθεσης της Τουρκίας στη Συρία που εξελίσσεται με την κάλυψη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ (δείτε πάνω βίντεο με στιγμιότυπα από την πορεία).


Στο Άγαλμα Βενιζέλου, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων, έδωσαν το παρόν εργαζόμενοι από μια σειρά χώρους και κλάδους δουλειάς, ενώ ιδιαίτερη ήταν η παρουσία των εργαζομένων στου ΟΤΑ που από το πρωί έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας στις υπηρεσίες των δήμων. Μαζί με τους εργάτες τη θέση τους πήραν και οι φοιτητές και οι μαθητές που αυτές τις μέρες δίνουν παράλληλα τη μάχη για την παιδεία των αναγκών τους.

Στη συγκέντρωση μίλησε η Νεκταρία Παπαδούλη, πρόεδρος της Ενωσης Λογιστών Ν. Θεσσαλονίκης. Κάλεσε το λαό να δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική πάλη, να απαιτήσει καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και να είναι σε ετοιμότητα να εκφράσει την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που θα μεταφερθούν στην περιοχή (δείτε εδώ βίντεο).

Αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει το μαύρο άσπρο και να εμφανίσει ως «φιλεργατικό» ένα νομοσχέδιο που επιφέρει συντριπτικό χτύπημα στις ΣΣΕ, που βάζει σε μόνιμη «πρέσα» τους μισθούς και θέτει υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο τη λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων. Ξεκαθάρισε ότι τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουν με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας ενάντια στο κατάπτυστο αυτό νομοσχέδιο, διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθερίων.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης μέσα από την οποία σάλπισαν ξεσηκωμό ενώ κατήγγειλαν ότι «ΣΕΒ και ΓΣΕΕ κοινωνικοί εταίροι, μαζί και με τον Βρούτση είναι συνεταίροι», «με καθεστώς γαλέρας των εργατών αυξάνουνε τα κέρδη των εργοδοτών». Έξω από το Αμερικάνικο προξενείο, διαδήλωσαν «στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου