Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ)


Μετά από μια περίοδο στρατιωτικής συγκέντρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας κατά μήκος των συνόρων της Συρίας και των διαδοχικών αεροπορικών επιθέσεων κατά συριακών στόχων, τώρα διεξάγεται μια επικίνδυνη κλιμάκωση με στρατιωτική εισβολή.

Αυτή η επιθετικότητα στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας έρχεται ως συνέχεια των προηγούμενων επιθέσεων στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας και ως μέρος των επεκτατικών
σχεδίων του τουρκικού καθεστώτος, με το πρόσχημα της ασφάλειας της Τουρκίας. Διεξάγεται με την πλήρη συνέργεια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους που διατηρούν και στρατεύματα στην περιοχή εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτή η επιθετικότητα και η σιωπηρή ανοχή από πολλές πλευρές δημιουργούν επίσης νέες απειλές και κινδύνους για τους λαούς της περιοχής, κυρίως για τον συριακό λαό που υποφέρει εδώ και 8 χρόνια από μια πρωτοφανή και καλά ενορχηστρωμένη ιμπεριαλιστική επίθεση, όπου οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, η Τουρκία και οι περιφερειακοί σύμμαχοί τους υπέθαλψαν, χρηματοδότησαν, εκπαίδευσαν και καθοδήγησαν δεκάδες χιλιάδες ένοπλους μισθοφόρους για μια βίαια αλλαγή καθεστώτος στη Δαμασκό.

Η τουρκική εισβολή και κατοχή κυρίαρχου εδάφους της Συρίας θα δημιουργήσει μόνο νέο εκτοπισμό και θα αυξήσει τη ροή των προσφύγων. Ο ισχυρισμός της Τουρκίας για δημιουργία “ασφαλούς ζώνης” κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία είναι υποκριτική και δεν μπορεί να κρύψει τις προθέσεις της να δημιουργήσει μια τεράστια περιοχή ελεγχόμενη από την Τουρκία, αλλάζοντας και τον δημογραφικό χαρακτήρα της περιοχής. Η πραγματική απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα απορρέει από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων, των αγωγών και των σφαιρών επιρροής με πρόθυμα καθεστώτα στη Μέση Ανατολή.

Το ΠΣΕ, ενώ καταδικάζει κατηγορηματικά την επίθεση αυτή, απαιτεί την απόσυρση των ξένων κατοχικών δυνάμεων, υποστηρίζει το κυριαρχικό δικαίωμα του συριακού λαού να αποφασίζει μόνος και ελεύθερα το μέλλον και τις τύχες του. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον γενναίο συριακό λαό και στις αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην Τουρκία και καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΠΣΕ να αναλάβουν δράσεις και πρωτοβουλίες για να καταδικάσουν τη συνεχιζόμενη επέμβαση.
Κάτω τα χέρια από τη Συρία!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου