Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Παράσταση διαμαρτυρίας Σωματείων έξω από τη Βουλή ενάντια στο ν/σ για το άσυλο


Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή ενάντια στο νομοσχέδιο που βάζει νέα εμπόδια στο άσυλο για τους ξεριζωμένους, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 31 Οκτώβρη συνδικαλιστές από σωματεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης από τα μεγάφωνα ακουγόταν το κάλεσμα της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Παράλληλα το πανό του ΠΑΜΕ έγραφε «Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το άσυλο. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες», ενώ το πανό του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έγραφε «Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για το άσυλο.
Καμιά συμμετοχή - Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις».
Στο πλευρό τους παραβρέθηκαν ο Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτές του ΚΚΕ, ενώ τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», «Έξω το ΝΑΤΟ απ' το Αιγαίο» και «ΝΑΤΟ - Βρυξέλλες φονιάδες των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών».

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε, όταν από την πλατεία Συντάγματος πέρασε η μεγάλη φοιτητική κινητοποίηση, στο πλαίσιο του σημερινού πανελλαδικού φοιτητικού συλλαλητηρίου, με το σύνθημα, «Φοιτητές εργατιά μια φωνή και μια γροθιά» να δονεί την ατμόσφαιρα. Ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, εξέφρασε την αλληλεγγύη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στον αγώνα και τα αιτήματα των αγωνιζόμενων φοιτητικών συλλόγων της χώρας.
Νωρίτερα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης μίλησε η Χριστίνα Καραμαλίκη, πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών- Καθαριστών Πειραιά και Νήσων, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι «με τη σημερινή μας κινητοποίηση εδώ, την ώρα που μέσα στο κτίριο της Βουλής ψηφίζεται το απαράδεκτο αντιμεταναστευτικό νομοσχέδιο για το άσυλο, θέλουμε να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας.

Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στο δρόμο που έστρωσε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται σήμερα να βάλει ταφόπλακα στην παροχή ασύλου σε όλους τους κατατρεγμένους από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης.
Το νομοσχέδιο για το άσυλο στόχο έχει να ξεσκαρτάρει, να μετατρέψει τους πρόσφυγες σε οικονομικούς μετανάστες και να στείλει πίσω στις χώρες τους όλους εκείνους που με την πολιτική και τις επεμβάσεις τους ΕΕ - ΝΑΤΟ ξεσπίτωσαν, εκδίωξαν και εγκλώβισαν για μήνες στη χώρα μας κάτω από άθλιες συνθήκες όπως στη Μόρια και αλλού.

Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την αντιμεταναστευτική πολιτική της προηγούμενης, αφού παραμένουν σε ισχύ όλοι οι νόμοι και οι συνθήκες που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας. Η πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις είναι εναρμονισμένη με εκείνη της ΕΕ, του ΝΑΤΟ» (Δείτε πάνω βίντεο και διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου