Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Μαχητική κινητοποίηση για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων


Συνεχίζοντας τη μάχη ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν το απόγευμα της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη. Με τα πανό και τα συνθήματα τους διαμήνυσαν «αγωνιζόμαστε για τις σύγχρονες ανάγκες μας - κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα».


Στη συγκέντρωση, στο Άγαλμα Βενιζέλου, έδωσαν μαζικά το παρόν εργαζόμενοι από μια σειρά χώρους και κλάδους δουλειάς, από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Μαζί τους πήραν τη θέση τους και οι φοιτητές που αυτή την περίοδο δίνουν τη μάχη για το δικαίωμα στη φοιτητική μέριμνα, πτυχία με αξία, αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής. Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας και από εκεί με πορεία, φωνάζοντας «όχι στην Παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς», κατευθύνθηκαν στο χώρο της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Παναγιώτης Κολογκούνης, πρόεδρος του νεοσύστατου Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας. Κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Να μη δείξουν καμιά ανοχή, αναμονή στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ, να μην υποκύψουν σε εκφοβισμούς και εκβιασμούς. Να οργανώσουν την πάλη διεκδικώντας ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Παράλληλα κάλεσε και σε ενίσχυση του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, σε καταδίκη της επίθεσης της Τουρκίας στη Συρία που εξελίσσεται με την κάλυψη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και πάλη για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
«Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τους πολέμους, την προσφυγιά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης που με τα συνθήματα σάλπισε ξεσηκωμό για «σωματεία ταξικά στα χέρια εργατών όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών». Έξω από το αμερικάνικο προξενείο, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία διαδήλωσε «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι».

Μαζικές παρεμβάσεις με συγκεντρώσεις και πορείες, πικετοφορίες και εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν σε Αλεξανδρούπολη, Γιαννιτσά, Δράμα, Καβάλα, Κατερίνη, Κιλκίς, Κοζάνη, Ξάνθη, και Σέρρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου