Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Η κερδοφορία των εφοπλιστών πίσω από τα ατυχήματα στα πλοία


Άλλος ένας ναυτεργάτης προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του εφοπλιστικού κεφαλαίου που έχασε τη ζωή του έπειτα από έκρηξη που προκλήθηκε στο μηχανοστάσιο στο πλοίο Blue Horizon .

Ενώ άλλος ένας συνάδελφος νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου Ηρακλείου και άλλοι δύο τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά.

Τα επαναλαμβανόμενα ατυχήματα στα πλοία είναι αποτέλεσμα της έλλειψης των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και των κερδών του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση φέρνει σοβαρή ευθύνη γιατί στα πρόσφατα προνόμια που θέσπισε με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου την περίοδο της πανδημίας ήταν και η παράταση του χρόνου λήξης των πιστοποιητικών ασφαλείας των πλοίων, με φυσικό επακόλουθο να υπονομεύονται οι επιθεωρήσεις και οι έλεγχοι των πλοίων, να θυσιάζεται η ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, ενώ η πλειοψηφία των πλοίων στην ακτοπλοΐα να είναι υπερήλικα και υποσυντήρητα.

Απαιτούμε από πλευράς υπουργείου την πλήρη διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν την έκρηξη στο λέβητα του πλοίου. Να εξασφαλιστούν πλήρως οι κανόνες ασφαλούς λειτουργίας των μηχανημάτων των μηχανοστασίων και γενικότερα του πλοίου.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να δυναμώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση των ΣΣΕ, της Κοινωνικής Ασφάλισης για οργανικές συνθέσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας μας, ενάντια στην ανεργία, στην εντατικοποίηση της εργασίας, στη συντριβή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου