Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Μοιράζεται κοινές θέσεις με κυβερνήσεις και εργοδοσία και για την Επαγγελματική Εκπαίδευση


ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ


Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ με αφορμή τη συνάντηση των εργατοπατέρων με το υπουργείο Παιδείας

Τις θέσεις τους - οι οποίες ταυτίζονται με τις αξιώσεις του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του - για την «αναβάθμιση» και τη «διασύνδεση» της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την αγορά εργασίας έσπευσαν να καταθέσουν στο υπουργείο Παιδείας εκπρόσωποι της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και των Επιστημονικών της Ινστιτούτων (ΙΝΕ - ΓΣΕΕ και ΚΑΝΕΠ - ΓΣΕΕ).

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τους «κοινωνικούς εταίρους» για τη διαμόρφωση νέου πλαισίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ), εκπρόσωποι της ηγεσίας της ΓΣΕΕ συναντήθηκαν με τον γγ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας.

Ταυτίζονται με τα «θέλω» του κεφαλαίου, δεν λένε κουβέντα για τη σημερινή άθλια κατάσταση
Σχολιάζοντας τις θέσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και των Ινστιτούτων της, όπως αυτές αποτυπώνονται και στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν μετά τη συνάντηση, το ΠΑΜΕ επισημαίνει:
«Ακόμη και η φρασεολογία που χρησιμοποιούν δεν διαφοροποιείται στο ελάχιστο από εκείνη των σχετικών κατευθύνσεων της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, του ΣΕΒ και του πολιτικού τους προσωπικού: 

"Διασύνδεση ΕΕΚ με την αγορά εργασίας", "ελκυστικότητα", "πιστοποίηση δεξιοτήτων", "ευέλικτες εκπαιδευτικές διαδρομές" κ.ο.κ. Αυτό που ζητούν ταυτίζεται με τα όσα προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες. Οι "κοινωνικοί εταίροι" της πλουτοκρατίας δεν βρίσκουν λέξη να πουν για τα δικαιώματα των νέων που βρίσκονται στην ΕΕΚ, δεν τοποθετούνται καν στα αιτήματα που διατυπώνουν οι νέοι αυτοί και οι εκπαιδευτικοί που τους διδάσκουν.

Αλήθεια, δεν γνωρίζουν τις άθλιες συνθήκες δουλειάς στους χώρους της πρακτικής; Για τα 10ωρα απλήρωτης εργασίας και την απασχόληση σε αντικείμενα άσχετα με αυτό που σπουδάζουν οι νέοι; Δεν έχουν ακούσει για τα απίθανα περιστατικά εργοδοτικής τρομοκρατίας, μέχρι και σωματικής βίας που ασκείται σε πρακτικάριους, όπως στην περίπτωση της Κέρκυρας που βγήκε στη δημοσιότητα;

Οι άνθρωποι έχουν διαλέξει όχθη, χρόνια τώρα. Γι' αυτό, όσο κι αν ψάξει κανείς, δεν θα βρει διαφορές σε ό,τι λένε ΓΣΕΕ, ΣΕΒ και υπουργείο Παιδείας. Είναι κι αυτός ένας λόγος για να τους γυρίσει μαζικά η νεολαία την πλάτη και να υπερασπίσει, με τα δικά της χέρια, όσα της ανήκουν στη μόρφωση και στη ζωή».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους νέους εργαζόμενους, τους νέους στα προγράμματα πρακτικής άσκησης και μαθητείας, «να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να παλέψουν για ζωή με δικαιώματα, να συμβάλουν ενεργητικά, με τη συμμετοχή τους, στην αλλαγή της κατάστασης στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να έρθουν σε επαφή με τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τις Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου