Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη νοθεία στις εκλογές της ΠΕΠΕΝ


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ»

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τις συνεχιζόμενες εκφυλιστικές και νόθες διαδικασίες στις αρχαιρεσίες της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ), οι οποίες άρχισαν την 1η Οκτώβρη, ολοκληρώνονται στις 10/12 και γίνονται και με «επιστολική ψήφο», παρουσίασε χτες σε
συνέντευξη Τύπου ο συνδυασμός της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Ενότητας Πλοιάρχων», των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Τα στοιχεία αυτά, τα οποία περιλαμβάνονται και σε νέο υπόμνημα που υποβλήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, επιβεβαιώνουν πέρα για πέρα τις νόθες διαδικασίες.
Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η ΔΑΕΠ, στις 14 Οκτώβρη «στάλθηκαν ταχυδρομικά στην προκαθορισμένη ταχυδρομική θυρίδα για τις αρχαιρεσίες της ΠΕΠΕΝ εκατοντάδες συστημένες επιστολές - "ψήφοι", με σημεία αποστολής 8 ταχυδρομικά καταστήματα εντός του νομού Αττικής». 

Το ίδιο έγινε και στις 21 Οκτώβρη, και μάλιστα οι επιστολές - «ψήφοι» στάλθηκαν την ίδια ώρα!
Η ΔΑΕΠ υπογραμμίζει πως «τόσο η μαζική ταχυδρόμηση μέσα σε μία μόνο μέρα τόσο μεγάλου αριθμού επιστολικών ψήφων, όσο και η ταχυδρόμησή τους από συγκεκριμένα ταχυδρομικά καταστήματα της Αθήνας, όπως Αιόλου, Μητροπόλεως, Συντάγματος, Βούλας κ.λπ.. πλησίον μάλιστα του τόπου διενέργειας των αρχαιρεσιών, δεν γεννά μόνο εύλογα ερωτήματα, αλλά ενισχύει και τους ισχυρισμούς μας όπως διατυπώνονται στην από 26/11/2019 αίτησή μας περί απροκάλυπτης νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος διά της επίκλησης δήθεν επιστολικής "ψήφου"».

Και η ΔΑΕΠ θέτει το φυσιολογικό ερώτημα: «Γιατί άραγε οι εκλογείς που ανά δεκάδες ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα την ίδια μέρα και ώρα και από το ίδιο ταχυδρομικό κατάστημα, που μάλιστα βρίσκεται εντός του νομού Αττικής, δεν επιλέγουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αυτοπρόσωπα στον τόπο διεξαγωγής των εκλογών;».

Επιπλέον, όπως καταγγέλλει, ενώ στην εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής στις 16/5/2019 συμμετείχαν ως ταμειακά εντάξει μόλις 55 μέλη και την 1/8/2019 τα μέλη του σωματείου που είχαν δικαίωμα ψήφου ήταν 1.151, στη συνέχεια - και συγκεκριμένα στις 26/11/2019 - μέλος του σωματείου που ψήφισε έλαβε από την Εφορευτική Επιτροπή ψηφοδέλτιο με αριθμό 3.481!

Αποκαλύπτεται δηλαδή ότι «μέσα σε αυτό το βραχύ χρονικό διάστημα τακτοποιήθηκαν οικονομικά από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα πάνω από 2.300 μέλη!». Και από την άλλη η Εφορευτική, από την αρχή των αρχαιρεσιών, αρνείται επίμονα να απαντήσει πόσα είναι τελικά τα ταμειακά εντάξει μέλη του σωματείου και ποιος ο μέχρι τώρα αριθμός ψηφισάντων, είτε με επιστολική είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία, σκεπάζοντας με «πέπλο» πλήρους αδιαφάνειας όλη την εκλογική διαδικασία.

Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται σε νέο υπόμνημα που υποβλήθηκε χτες από τη ΔΑΕΠ στον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Πειραιά Ι. Μαλούχο, καθώς και στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, που όμως δεν το παρέλαβε, ενώ αρνήθηκε να δώσει και το όνομά της στους συνδικαλιστές που το υπέβαλαν, στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, στη διοίκηση της ΠΕΠΕΝ, στην Εφορευτική Επιτροπή που διεξάγει τις εκλογές, καθώς και στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία έρχονται να προστεθούν στην κατάφωρη παραβίαση του νόμου και του Καταστατικού του σωματείου, με καταστροφή των φακέλων με τις επιστολικές ψήφους, την παρεμπόδιση ακόμα και σε υποψηφίους να έχουν ακώλυτη πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα και στοιχεία της εκλογικής διαδικασίας κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου