Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Όταν λύνονται τα χέρια… και οι γλώσσες

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «οι χθεσινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, εξελίχθηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

Σημείωση πρώτη: Η παρακάτω φωτογραφία για την ΕΛ.ΑΣ δεν αποτελεί πρόβλημα…



Συνεχίζουμε να διαβάζουμε από την ανακοίνωση: «Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων».
Σημείωση δεύτερη: Προσπαθήστε στο παρακάτω βίντεο να βρείτε ποιο είναι το άτομο που προβαίνει «σε έκνομη ενέργεια». Πιθανότατα όχι αυτός που φωνάζει «παραδίνομαι».
Ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, – ο άνθρωπος που έχει πει «σκουπίδια» και «σκόνη» τους πρόσφυγες και τους ακροαριστερούς – μιλώντας σήμερα το πρωί στο ΘΕΜΑ 104,6, ανέφερε πως η αστυνομία ανταποκρίθηκε με επιτυχία στα καθήκοντά της και δήλωσε: «όταν υπάρχουν πολιτικές αποφάσεις αποδεικνύεται από τους αστυνομικούς ότι μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους» σημειώνοντας πως «και του κ. Χρυσοχοΐδη τα χέρια του λύνονται από πιο ψηλά».
Ρωτάμε… «γλυκά», λοιπόν, τα εξής:
– Ποιες είναι αυτές οι πολιτικές αποφάσεις που συνομολογούν στην πρόκληση βίας, άγριας καταστολής και στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;
– Από ποιόν λύνονται τα χέρια του κ. Χρυσοχοΐδη;
Μέχρι να μας απαντήσετε – αν, εφόσον και όποτε το κάνετε – ας ρίξουμε μια ματιά στην παρακάτω φωτογραφία κι ας αναρωτηθούμε αν αυτό είναι το κράτος της κανονικότητας, της «αριστείας», της προόδου και του εκσυγχρονισμού που οραματιζόμαστε…





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου