Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Bόθρος!


Από το facebook του Νίκου Μπογιόπουλου

“Με αυτούς τους αλήτες, που όταν δολοφονήθηκε η κοπέλα ξέρασαν πάλι το φασιστικό, ρατσιστικό, εμετικό τους δηλητήριο κατά των μεταναστών και των προσφύγων επειδή οι δήθεν δράστες “μιλούσαν σπαστά ελληνικά”, δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε περισσότερο από όσο ασχολείται κανείς για να πετάξει τα απορρίμματα στο βόθρο.

Οτιδήποτε παραπάνω θα ήταν σαν να δίναμε την ανοχή μας να λογίζεται σαν μέρος της κοινωνίας των ανθρώπων εκείνος ο ηλίθιος φασίστας που θα έλεγε, μετά από αυτή την εξέλιξη, ότι “οι Ελληνες δολοφονούν τις αλλοδαπές συζύγους τους”. Οσο φασίστας και ηλίθιος θα ήταν ο δεύτερος, τόσο φασίστες και ηλίθιοι είναι και οι πρώτοι. Στο βόθρο”.

Σημείωση Ημεροδρόμου: Για όσους δεν την θυμάστε είναι η προ μερικών εβδομάδων δήλωση της Άννας Ζαΐρη, προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας και αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου με αφορμή τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά: 

«…η Ελλάδα είναι μια κοινωνία που είχε πολλών αιώνων παράδοση στον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής. Αυτή η έξαρση που παρουσιάζεται τον τελευταίο καιρό, νομίζω ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εισροή πληθυσμών που δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τον Έλληνα, δεν έχουν την ίδια εκπαίδευση δηλαδή».

Αυτή ήταν η δήλωση της κυρίας προέδρου. Θα περιοριστούμε στην παράθεσή της. Και θα την αφήσουμε ασχολίαστη. Προς το παρόν… 

 

21 σχόλια:

  1. Να να μην λέμε στις γυναίκες να φεύγουν αλλά να τους κρατάμε σφιχτά το χέρι και να τους ψιθυρίσουμε στο αυτί: «Είμαι μαζί σου», μην ρίχνουμε άλλο το βάρος της ευθύνης σε αυτές, να μάθουμε στα αγόρια του σήμερα και άντρες του αύριο ότι το «Όχι σημαίνει Όχι», να τους μάθουμε να σέβονται το καθετί διαφορετικό, να σέβονται τη γυναίκα, να την αγαπούν και να μην την θεωρούν κτήμα τους, να διεκδικούμε μαζί και να παλεύουμε για ίσα δικαιώματα

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα μια ολόκληρη κοινωνία, μετά από ~40 μέρες ψυχοπαθολογικής υστερίας, αναγκάζεται να δεί το πρόσωπό της στον καθρέφτη!
    Κι όμως, ακόμη και σήμερα, μετά από αυτό το ανείπωτο στραπάτσο, αρνείται να το κάνει, και ...κοιτάει κάτω(!) τάχατες από ...θλίψη!
    Mην τους πιστεύετε!
    Η θλίψη τους δεν είναι γι αυτό, που έγινε, αλλά ...γι αυτό, που δεν έγινε!
    Αν ο εγκληματίας ήταν ..."Αλβανός" , "Πακιστανός",κλπ., δεν θα ήταν ..."θλιμμένοι! Θα ήταν "οργισμένοι" και ...ευτυχισμένοι! Γιατί η διαστροφή τους θα είχε για μια ακόμη φορά "επιβεβαιωθεί".
    Τώρα χρειάζεται επίθεση κατά μέτωπον. Να το βουλώσουν.
    Να γίνει κατάλογος του αίσχους, με όλα αυτά τα φασιστικά δημοσιεύματα, που διαβάσαμε αυτές τις 40 μέρες, με τα ονόματά τους, και να κυκλοφορήσει πλατειά.
    Να καταγγελθούν όλα αυτά τα εθνικιστικά-ρατσιστικά και, συνοπτικά, αντιδραστικά ταξικά τομάρια, μαζί και η απάνθρωπη ιδεολογία τους, σαν οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί και "έργω" συνεργάτες του δολοφόνου, που τόσο καιρό αγωνίζονταν να τον συγκαλύψουν.
    Και ας σωπάσουν και οι διάφοροι συνεταίροι τους, συνειδητοί η απλά ηλίθιοι, που σπεύδουν να αποπροσανατολίσουν πάλι με εκφράσεις τύπου "φταίει η ...οικογένεια(!)", φεμινισμούς της πλάκας και συναφείς ηλιθιότητες.
    Κοιτάχτε καλά τον "δράστη". Δεν είναι ακριβώς, ούτε "ανδροκράτης", ούτε "πατριάρχης", αυτά είναι τα επιφαινόμενα. Είναι το ταξικό-συστημικό πρότυπο του "επιτυχημένου" κονφορμιστή, ιδανικό δημιούργημα ενός εκμεταλλευτικού συστήματος, που αναπαράγει την βία του ισχυρού στον αδύνατο, με τους σύγχρονους κεφαλαιοκρατικούς και όχι τους προϊστορικούς όρους.
    Εχω επιφυλάξεις και για τον ιδιωνυμικό χαρακτηρισμό "γυναικοκτονία", γιατί πάλι συγκαλύπτει τα αίτια ενός εκτεταμένου κοινωνικού φαινομένου. Ασφαλώς η γυναίκα εξακολουθεί να είναι ένα αδύνατο και καταπιεσμένο μέλος της άρρωστης κοινωνίας μας, και η βία στον αδύνατο είναι δυο φορές βία. Αλλά δεν είναι η μόνη, και στόχος μας δεν πρέπει να είναι η προστασία του αδυνάτου ως τέτοιου αλλά η απελευθέρωσή του, για να πάψει να είναι "αδύνατος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό, κυρία Φραγκ, από πού το αντέγραψες;

    ΧΞϚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Κομμάτι απο άρθρο, της Έφη Θάνου, στην Κατιούσα

      Συγνώμη Έφη που δεν το εγραψα

      http://www.katiousa.gr/apopseis/i-koinonia-tou-na-matheis-na-fevgeis/

      Και για το ΧΞϚ
      κυρία δεν είμαι ούτε θέλω να γίνω, εντάξει;

      Αννα Φραγκ

      Διαγραφή
    2. Μη μου στεναχωρείς τον Μανιαδάκη τραβάει ζόρια.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Χα, χα, χα!!!

      Ε, άμα δεν θέλεις να είσαι κυρία κι ούτε θέλεις να γίνεις, τότε αυτό είναι δικό σου πρόβλημα και μάλλον μεγάλο, εδώ που τα λέμε, αλλά κι αυτό επίσης πρόβλημα δικό σου είναι, όλο δικό σου.

      Περαστικά...

      ΧΞϚ

      Διαγραφή
    4. Συντρόφισσα είμαι πατριαρχεα

      Κυρίες ειναι αυτές που γνωρίζεις

      Αννα Φραγκ

      Διαγραφή
    5. ...και σίγουρα θα της φέρεσαι παρόμοια με τον άντρακλα του άρθρου.
      Πρόσεχε μην φτάσεις μέχρι εκεί;

      Αννα Φραγκ

      Διαγραφή
    6. Είπαμε μη στεναχωρείς τον φουκαριάρη τον Μανιαδάκη... Τρέχει χοροπηδάει και Σκούζει... Ας δείξουμε λίγο κατανόηση χαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. Άμα (λέμε: άμα) είσαι "συντρόφισσα", Φραγκ, τότε ζήτω που καήκαμε...

      Φεμινίστρια είσαι, φεμινίστρια, και μάλιστα της κακιάς, της κάκιστης ώρας...

      Κι αυτές που γνωρίζω και συντρόφισσες είναι και κυρίες. Αλλά αυτό δεν μπορεί να το συλλάβει το αθεράπευτα μικροαστικό και βαθειά αντιδραστικό φεμινιστικό μυαλουδάκι σου...

      Καλή ανάρρωση, λοιπόν, αν και πολύ φοβάμαι πως η βλάβη είναι ανήκεστη...


      ΧΞϚ

      Διαγραφή
    8. πια, συντρόφισσα, θα σου κάνει την χάρη, βρε ξενέρωτε, πατριαρχεα;

      Αννα Φραγκ

      Διαγραφή
    9. Σε παραδέχομαι Γκαγκάριν Μπράβο που βάζεις τα σχόλια του κάθε χαφιέ απο τον οπορτουνιστικό στάβλο. Μιλάμε για γλέντι πραγματικό σουρωτήρι χαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    10. Είπαμε: μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει το μικροαστικό, αντιδραστικό και φεμινιστικό μυαλουδάκι σου.

      Με άλλα λόγια: Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι ότι αυτών εστι η βασιλεία των ουρανών.

      Καλό Σαββατοκύριακο και καλή τύχη (θα την χρειαστείς οπωσδήποτε!), λοιπόν...

      ΧΞϚ

      Διαγραφή
    11. Οτι πεις, δεν πρέπει να σου χαλάμε χατίρι.
      Τα φάρμακα δεν σε πιάνουν πρέπει να τα αλλάξεις.

      ΥΣ Φοβάμαι για την κοπέλα που θα ειναι κοντά σου, τοσα γίνονται καθημερινά απο κάτι σαν εσένα.


      Αννα Φραγκ

      Διαγραφή
    12. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    13. Τον εαυτό σου να φοβάσαι, κακομοίρα φεμινίστρια, γιατί εγώ με την οικογένειά μου, τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου δἰπλα μου, δεν έχω να φοβάμαι τίποτα, τώρα στη δύση της ζωής μου πλην, βέβαια, του αναπόφευκτου, αλλά εντάξει υλιστής είμαι, κάτι έμαθα από τον υλισμό και γι' αυτή την περίπτωση.

      Εσένα, σε περιμένουνε άγρια ζόρια με τα φεμινιστικά μυαλά σου κι είσαι μόνο στις αρχές ακόμα...

      Κι όσο για φάρμακα, μάλλον τα δικά σου πρέπει να ελέγξεις (μήπως είσαι της "σχολής" Καρανίκα;)...

      Και πάλι καλή σου τύχη...

      ΧΞϚ

      Διαγραφή
    14. ...καλό ξημέρωμα, ΧΞϚ, στα μαύρα μεσάνυκτα ζεις.

      Αννα Φραγκ

      Διαγραφή
    15. Χρόνια παλεύετε να μας διαλύσετε, ΧΞϚ, δεν τα καταφέρατε και ούτε θα μπορέσετε ποτέ.

      Κική Μ

      Διαγραφή
    16. Εσπασαν τα μούτρα τους τα κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι για αυτό Σκούζουν. Ας απολαύσουμε το Γλέντι... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    17. .... εγώ με την οικογένειά μου, τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου δἰπλα μου, δεν έχω να φοβάμαι τίποτα, τώρα στη δύση της ζωής μου πλην, βέβαια, του αναπόφευκτου, αλλά εντάξει οπορτουνιστής είμαι, κάτι έμαθα από τον οπορτουνισμό και γι' αυτή την περίπτωση......... Ορίστε τον τρέλανες και παραδέχτηκε πως είναι ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑΣ 74 χρονών ...άνθρωπος..... χαχαχαχαχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. Τα έχει μπερδέψει δείξε λίγο έλεος...χαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου