Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Μόνο ο λαός της Βενεζουέλας έχει την ευθύνη για την υπεράσπιση των συμφερόντων του

Στη συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου για την «κατάσταση στη Βενεζουέλα», όπου οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου στήριξαν την επέμβαση ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στα εσωτερικά της χώρας, παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Καταγγέλλουμε την ωμή επέμβαση των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής στα εσωτερικά της Βενεζουέλας και την απόπειρά τους να επιβάλουν με πραξικόπημα έναν πρόεδρο-μαριονέτα. Κι εκεί απειλούν  με στρατιωτική επέμβαση για την προώθηση των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδίων τους όπως κάνουν παντού διεθνώς.


Καταγγέλλουμε τη στάση κυβερνήσεων όπως της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας κ.ά. Όσο για την ελληνική, δεν βγάζει άχνα για την επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και ισχυρίζεται ότι η ΕΕ δήθεν "αδυνατεί να έχει δική της εξωτερική πολιτική", ενώ είναι η ίδια η ΕΕ που δεν αναγνωρίζει τον πρόεδρο Μαδούρο και προκλητικά απειλεί με τελεσίγραφα.

Μόνο ο λαός της Βενεζουέλας έχει την ευθύνη για την υπεράσπιση των συμφερόντων του και την εκλογή της ηγεσίας της χώρας του.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο βενεζουελάνικο λαό που βιώνει την καπιταλιστική εκμετάλλευση και κρίση. Στηρίζουμε το ΚΚ Βενεζουέλας στη μάχη του για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, για να ζήσει ο λαός χωρίς εκμετάλλευση και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις».



Τελικάτι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Βενεζουέλα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου