Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Κόκκινη ψήφος απέναντι στο μαύρο μέτωπο

Το ζητούμενο αυτών των εκλογών είναι με την κόκκινη ψήφο να καταφέρουμε να έχουμε μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε αυτό το μαύρο μέτωπο, τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ, το πρωί Τετάρτης 15 Μάη.

Υπογράμμισε πως όταν σβήσουν τα συνθήματα της τεχνητής πόλωσης, τα σκληρά προβλήματα θα είναι μπροστά μας, γι’ αυτό χρειάζεται να έχουμε ισχυρό ΚΚΕ «που θα μπει μπροστά για να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση, για να ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής ανατροπής. Και ο δρόμος της πραγματικής ανατροπής δεν είναι άλλος από την Ευρώπη και την Ελλάδα του σοσιαλισμού».

Όπως εξήγησε, με αυτό το κλίμα της πόλωσης θέλουν να παγιδέψουν τη σκέψη του λαού γύρω από ένα κάλπικο δίλημμα, για να δεχτεί να αποφασίσει ποιος θα τον σφάξει λιγότερο το επόμενο διάστημα. «Αυτός είναι ένας αδιέξοδος τρόπος σκέψης, έτσι φτάσαμε από το κακό στο χειρότερο», είπε ο Μάκης Παπαδόπουλος.

Με αφορμή την τουρκική επιθετικότητα, στηλίτευσε την προσπάθεια εφησυχασμού που καλλιεργείται από την κυβέρνηση, προσθέτοντας πως το ακόμα χειρότερο είναι ότι εμφανίζεται ως ασπίδα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα το ΝΑΤΟ, που έχει αποδειχθεί ότι είναι μέρος του προβλήματος. Επίσης, προειδοποίησε πως αυτό το διάστημα μεθοδεύεται η επιτάχυνση μιας «επίλυσης» του Κυπριακού, θέτοντας την Κύπρο στον προθάλαμο του ΝΑΤΟ και με καθεστώς ουσιαστικής διχοτόμησης, «και για να διευκολυνθεί μια τέτοια κίνηση δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε, ακόμα και μεθοδευμένα, ένα θερμό επεισόδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου