Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Δουλεύουν στο φουλ τις φάμπρικες παραγωγής νόθων αντιπροσώπων


ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΙ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
Νέες παρεμβάσεις απέναντι σε «σωματεία» - φαντάσματα, μηχανισμούς νοθείας και εργοδοτικής ασυδοσίας

Συνδικάτα και συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δεν αφήνουν σε χλωρό κλαρί τη συνδικαλιστική μαφία και τα στηρίγματά της.
Αποκαλύπτουν στην εργατική τάξη τις συνεχείς μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων να στήσουν νέα ή να νεκραναστήσουν παλιά «σωματεία» - φαντάσματα, που καμία άλλη δράση και κανέναν άλλο ρόλο δεν έχουν παρά να παράγουν νόθους αντιπροσώπους, ώστε να ελέγχουν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και να επιτρέπουν την ευθεία παρέμβαση της εργοδοσίας σε αυτά.

Μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν αποκαλυφθεί σειρά τέτοιων περιπτώσεων που αφορούν - καθόλου τυχαία - την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), με άμεσα εμπλεκόμενο τον γνωστό εργοδότη - «συνδικαλιστή» Δ. Καραγεωργόπουλο, ο οποίος πλαισιώνεται από την υπόλοιπη συνδικαλιστική μαφία στη διοίκηση της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος - Βασιλόπουλος - Κιουτσούκης). Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος «συνδικαλιστής» καθώς και οι Βασιλόπουλος και Κυριακούλιας αποκλείστηκαν με δικαστική απόφαση από την προσωρινή διοίκηση στην ΟΙΥΕ, όπως ακριβώς ζητούσε η ΔΑΣ, καταθέτοντας στο δικαστήριο πολυσέλιδο κείμενο με αδιάψευστα στοιχεία για τα «έργα και τις ημέρες» τους, σε συνέχεια των αντίστοιχων κινητοποιήσεων συνδικάτων και συνδικαλιστών όλο το προηγούμενο διάστημα.

Επιχειρώντας να «απαντήσουν», οι εργατοπατέρες εξακολουθούν να δουλεύουν στο φουλ τις φάμπρικες παραγωγής νόθων αντιπροσώπων, ενώ για να θολώσουν τα νερά αναμασούν με ανακοινώσεις τους αθλιότητες περί «κομματικών μισθοφόρων» και «τραμπούκων» που δήθεν επιτίθενται και τρομοκρατούν εργαζόμενους...
Πέμπτο κλαδικό «σωματείο» στον ίδιο κλάδο στην ίδια περιοχή... για μια σφραγίδα ακόμα

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Θήβας (ΕΚΘ) αναφέρεται στη δημιουργία ενός νέου «σωματείου» - σφραγίδα ιδιωτικών υπαλλήλων (το πέμπτο στην περιοχή Εύβοιας - Βοιωτίας, που αφορά τον συγκεκριμένο κλάδο!).
Στη δημιουργία του πρωτοστατεί ο αντιπρόεδρος του ΕΚΘ που είναι... μεταλλεργάτης και συμμετέχει ήδη σε δύο κλαδικά σωματεία!

«Ελάχιστες μέρες μετά το 16ο "συνέδριο" - παρωδία του Εργατικού Κέντρου Θήβας, όπου οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ΣΑΕΚΕ (ΠΑΣΚΕ), ΔΑΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) νομιμοποίησαν τη νοθεία και τη συμμετοχή της εργοδοσίας στις εργατικές οργανώσεις, η "ομάδα" του εργατοπατέρα προέδρου του ΕΚΘ Δ. Δημητρίου συνεχίζει ακάθεκτη το ίδιο έργο. Αυτήν τη φορά, με τη δημιουργία και την προσπάθεια εκλογών στα κρυφά ενός ακόμη σωματείου - σφραγίδα, με την επωνυμία "Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας και Εύβοιας", του οποίου ηγείται ο Β΄ αντιπρόεδρος του ΕΚΘ Περικλής Γεωργίου.

Ο ίδιος είναι εργατοτεχνίτης μεταλλεργάτης και πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων "ΚΑΜΑΡΙΔΗ". Ταυτόχρονα, είναι μέλος και του σωματείου - σφραγίδα με τον τίτλο "Σωματείο Μεταλλουργικών και Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Βοιωτίας - Εύβοιας"!
Ενώ δηλαδή δεν έχει καν την ιδιότητα του υπαλλήλου και είναι ήδη μέλος ενός κλαδικού σωματείου, ο εν λόγω "συνδικαλιστής" συμμετέχει και σε δεύτερο κλαδικό - όταν ο νόμος επιτρέπει μόνο ένα - που μάλιστα δεν έχει καμία σχέση με την ειδικότητά του».
Επιπλέον, «στην περιοχή της Βοιωτίας και Εύβοιας υπάρχουν ήδη τέσσερα (4) σωματεία στον κλάδο των ιδιωτικών υπαλλήλων: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Εύβοιας. Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θήβας - Οινοφύτων - Σχηματαρίου (αποτελεί μηχανισμό παραγωγής νόθων αντιπροσώπων της ομάδας Δημητρίου και έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα για σωρεία διπλοψηφιών, πλαστογραφιών και καταστατικών παραβάσεων). Γιατί άραγε να φτιαχτεί ένα ακόμη σωματείο στον ίδιο κλάδο, και μάλιστα περιφερειακό;».

Τα σωματεία αυτά φτιάχνονται «για να αναπαράγονται στα κρυφά αντιπρόσωποι των παραπάνω παρατάξεων στο ΕΚΘ, στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και στη ΓΣΕΕ. Για να διατηρούνται στις καρέκλες οι ίδιοι Δημητρίου, Καραγεωργόπουλοι και Παναγόπουλοι».
Η ΔΑΣ προσθέτει χαρακτηριστικά: «Δεν είναι τυχαίο ότι η διοίκηση του "Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θήβας - Σχηματαρίου - Οινοφύτων", τμήμα της ομάδας Δημητρίου, αρνείται πεισματικά επί χρόνια να εγγράψει ως μέλη ιδιωτικούς υπαλλήλους που ζητούσαν να οργανωθούν σε αυτό. Κι όμως, οι ίδιοι που αρνούνται να γράψουν τον απλό εργάτη, που δεν έχουν βγάλει ούτε μία ανακοίνωση επί τρία χρόνια, εμφανίζουν ως διά μαγείας 300 ψηφίσαντες σε αρχαιρεσίες δύο ημερών. 

Δεν είναι τυχαίο ότι στη βιομηχανική ζώνη Θήβας - Οινοφύτων, σε μία πραγματική ζούγκλα, όπου οι βιομήχανοι κάνουν κυριολεκτικά ό,τι γουστάρουν, η συγκεκριμένη ομάδα βρίσκει ανοιχτές πόρτες στα εργοστάσια για να κάνει εκλογές στα κρυφά και να εμφανίζονται εκατοντάδες ψηφίσαντες. Την ίδια ώρα, οι "μαζικές" συγκεντρώσεις της μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού μαζί με τους εκπροσώπους των κομμάτων τους».
Ηράκλειο: «Αρχαιρεσίες» σε ένα ακόμα «σωματείο» - φάντασμα

Στο Ηράκλειο οι εργατοπατέρες έκαναν αρχαιρεσίες ενός «σωματείου» - φάντασμα με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων σε εμπορικές επιχειρήσεις Ανατολικής Κρήτης».

Η πρώην και πιθανόν νυν πρόεδρός του μάλιστα... δεν είναι καν εργαζόμενη, όπως έχει καταγγείλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.
Πρόκειται για «σωματείο» που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να βάλει εμπόδια στη δράση της Ενωσης, να παράγει αντιπροσώπους και έδρες για να διατηρούν τις καρέκλες τους οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΚΗ) και της ΟΙΥΕ και να παίζει τον ύπουλο ρόλο της εργοδοσίας όταν αυτός χρειαστεί.

Οπως αναφέρει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το «σωματείο» δημιουργήθηκε στα κρυφά το 2015, μακριά από συλλογικές διαδικασίες και τους εργαζόμενους, με βασικό ενορχηστρωτή τον πρόεδρο του ΕΚΗ, Στ. Βοργιά. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει καμία δραστηριότητα, τα μέλη της διοίκησης είναι άφαντα. Δεν κατάφερε να διεξαγάγει εκλογές πριν από τη λήξη της θητείας του και γι' αυτό ζήτησε διορισμό προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο.

Συνδικαλιστές της Ενωσης έπιασαν «στα πράσα» εργατοπατέρες, στα υπόγεια του Εργατικού Κέντρου, να μεθοδεύουν στα κρυφά αρχαιρεσίες, να εμφανίζουν συνέλευση εργαζομένων και εκλογές του σωματείου πίσω από κλειστές πόρτες.
Σε ανακοίνωσή της η Ενωση σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οσο και αν προσπάθησαν οι μεγαλέμποροι του Ηρακλείου να "βοηθήσουν" τα δικά τους παιδιά, οι εμποροϋπάλληλοι τους γύρισαν την πλάτη! 

Αποκαλύφθηκε επίσης ο στενός δεσμός του Βοργιά (...) με τη γνωστή ομάδα εργατοπατέρων της ΟΙΥΕ με επικεφαλής τον γνωστό εργοδότη - κάτοχο 4 εταιρειών Καραγεωργόπουλο που πρόσφατα ξηλώθηκε από το προεδρείο με τελεσίδικη δικαστική απόφαση και ο οποίος εθεάθη πριν από τις εκλογές του "σωματείου" στο Ηράκλειο».
Πολυκατάστημα «Attica»: «Συνέλευση» όταν οι εργαζόμενοι δούλευαν...

Οπως και αλλού, έτσι και στο πολυκατάστημα «Αttica» στην Αθήνα, οι εργατοπατέρες πιάστηκαν να προσπαθούν να οργανώσουν με την εργοδοσία εκλογές, πίσω από την πλάτη των εργαζομένων, κρύβοντας ακόμα και την ημερομηνία διεξαγωγής τους.
Το προηγούμενο διάστημα η ΔΑΣ καλούσε το ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου να ορίσει την ημερομηνία της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης, όμως το ΔΣ ήταν άφαντο. Στις αρχές Ιούνη, και ενώ είχε λήξει η θητεία του, αναρτήθηκε ανακοίνωση στο χώρο του λογιστηρίου ότι δήθεν είχε γίνει η εκλογοαπολογιστική συνέλευση!
Οπως έχει αναφέρει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, η ώρα της υποτιθέμενης συνέλευσης είναι «ώρα αιχμής για τους εργαζόμενους στον κλάδο και στον συγκεκριμένο χώρο δουλειάς», ενώ ακόμα και μέλη του απερχόμενου ΔΣ «εργάζονταν κανονικά και ήταν στο πόστο τους». Η ανακοίνωση δεν συνοδεύεται από κανένα κείμενο απολογισμού ή σχέδιο δράσης, δεν αναφέρει ούτε τα στοιχειώδη για την ενημέρωση των εργαζομένων, όπως τα ονόματα της εφορευτικής επιτροπής και την ημερομηνία των εκλογών.

Αμέσως μετά την απαράδεκτη ενέργεια, εργαζόμενοι στην επιχείρηση, μέλη του ΔΣ της ΟΙΥΕ και εκλεγμένα μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας βρέθηκαν στο χώρο προκειμένου να ενημερωθούν και να καταγγείλουν τις παραπάνω μεθοδεύσεις. Η ΔΑΣ, αφού ζήτησε τα ονόματα της εφορευτικής επιτροπής, κατέθεσε το ψηφοδέλτιό της ώστε να πάρει μέρος στις αρχαιρεσίες.
«Γνωρίζουμε καλά τον τρόπο με τον οποίο η εργοδοσία του "Αttica", μαζί με την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ, πραγματοποιεί τις εκλογές στο επιχειρησιακό σωματείο», τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία. «Δεν ταυτίζουμε τα μέλη του ΔΣ του σωματείου με τη συνδικαλιστική μαφία στην Ομοσπονδία!», ξεκαθαρίζει και καλεί τα μέλη του ΔΣ να αναλογιστούν «σε ποιον χαρίζουν την ψήφο τους και κυρίως τη δύναμή τους», να απεγκλωβιστούν από τους ανθρώπους της εργοδοσίας και να συμβάλουν ώστε το σωματείο «να απελευθερωθεί από τα δεσμά της εργοδοσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου