Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Χρόνια πολλά και καλούς αγώνες!


Μέρες ευχών, ανασυγκρότησης και ελπίδας  

Άλλον ένα χρόνο την παλέψαμε.

 Παλέψαμε με τις ανάγκες μας, τα φέραμε βόλτα.

Παλέψαμε με τις αιτίες και τους αίτιους της δυστυχίας μας.

Άλλος ενας χρόνος εντατικής εκμετάλλευσης του λαού μας και βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας στα επικίνδυνα πολεμοχαρή ιμπεριαλιστικά σχέδια τελειώνει.
Αριστεροί και δεξιοί “σωτήρες” ετοιμάζονται και τη νέα χρονιά να σπείρουν υποσχέσεις και αυταπάτες, για μια δήθεν καλύτερη διαχείριση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος προς όφελος του εργαζόμενου λαού.

Μα, πλέον, το ξέρουμε καλά, πως απ’ αυτό το σύστημα, το γηρασμένο και ξεπερασμένο από την ίδια την ιστορία, δεν έχει να δώσει τίποτα καλό. Μόνο περισσότερη φτώχεια, ανεργία και πολέμους.

Όπως πληρώσαμε για την κρίση τους, τώρα μας καλούν να ξαναπληρώσουμε για την ανάπτυξή τους.

Μια “ανάπτυξη” που θα ‘ναι ποτισμένη με το αίμα και τον ιδρώτα της εργατιάς.
Ή θα συμβιβαστούμε – μοιραίοι κι’ άβουλοι αντάμα προσμένοντας, ίσως, κάποιο θάμα- ή θα περάσουμε στην αντεπίθεση, ώστε “να ρθει ανάποδα ο ντουνιάς”. Αυτό το ερώτημα τίθεται επιτακτικά και για το νέο έτος.


“Μολύβι ο καιρός κι ο άνεμος πικρός, βάλτε όλοι σκοπό να αλλάξει ο καιρός…” – τα λόγια αυτά του ποιητή είναι η ευχή μας για το 2020.

Χρόνια πολλά και καλούς αγώνες!

 Ευχετήριες κάρτες 

ΚΚΕ
Μέσα στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, μέσα στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και σχεδιασμούς, μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό με χιλιάδες εργαζόμενους, μπορούμε να δημιουργήσουμε ρωγμές στο σημερινό σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, στο συμβιβασμό και τη μοιρολατρία, μπορούμε να συγκροτήσουμε μια μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία, όχι μόνο για να διεκδικήσουμε ανακούφιση από τα σημερινά οξυμένα προβλήματα, αλλά και για να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις για τη ριζική ανατροπή. Για το Σοσιαλισμό που είναι αναγκαίος και επίκαιρος όσο ποτέ!

                   Π.Α.ΜΕ                                         
Η Ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες των λαών!
Ευτυχισμένο και Αγωνιστικό 2020




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ 
 ΕΥΧΕΤΑΙ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ 2020




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου