Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή από την ένταση των αντιθέσεων για τον ενεργειακό πλούτο

Στις επικίνδυνες εξελίξεις, έτσι όπως διαμορφώνονται στη Μέση Ανατολή με την ενδυνάμωση των αντιθέσεων γύρω από τον ενεργειακό πλούτο, που αποτελεί «μήλο της έριδος» ανάμεσα σε ισχυρές δυνάμεις που ματώνουν τους λαούς και καταστρέφουν χώρες για τους δρόμους μεταφοράς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, αναφέρθηκε ο Ελισσαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κόμματος, μιλώντας στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ το πρωί του Σαββάτου.


Σχολιάζοντας την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό «East Med», επισήμανε ότι αυτή εξυπηρετεί τους ενεργειακούς κολοσσούς που θέλουν να βάλουν τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής στο χέρι.
Επισήμανε τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς -κυρίως των ΗΠΑ- που θέλουν να μειωθεί το ποσοστό της ενεργειακής εξάρτησης της ΕΕ από τη Ρωσία.

Κατήγγειλε τις ευθύνες της σημερινής, αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που εμπλέκουν τη χώρα σε αυτή τη διαπάλη, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και καλλιεργούν τον εφησυχασμό ότι η συμμαχία με ΗΠΑ, Ισραήλ κ.α. διασφαλίζει τη σταθερότητα. Στην πραγματικότητα, υπογράμμισε, ισχύει ακριβώς το αντίθετο, γιατί οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί είναι επικίνδυνοι, αιματοκυλούν τους λαούς και καταστρέφουν χώρες στην ευρύτερη περιοχή, γι' αυτό και πρέπει να δυναμώσει η πάλη των λαών ενάντια σε αυτά τα σχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου