Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Το ΚΚΕ αντιστρατεύεται τη λογική της «εθνικής συναίνεσης» κάτω από τη σημαία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

«Το ΚΚΕ αντιστρατεύεται τη λογική της "εθνικής συναίνεσης" και τις επικίνδυνες συμφωνίες κάτω από τη σημαία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ο αγωγός "East Med" δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού μας» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 το πρωί του Σαββάτου 4 Γενάρη. Αναφέρθηκε στην εμπειρία που έχουμε από τον αγωγό ΤΑΡ που ήδη τρέχει μέσω Αζερμπαϊτζάν, Τουρκίας, Ελλάδας, Αλβανίας, Ιταλίας και δεν έχει κανένα αντίκρυσμα στην τιμή του φυσικού αερίου ή της ενέργειας για τον ελληνικό λαό, που πληρώνει πανάκριβα τα ενεργειακά χαράτσια.


Ο ενεργειακός κόμβος που επικαλείται η κυβέρνηση είναι ένας ακόμα κόμπος στο κουβάρι των ενεργειακών ανταγωνισμών υπογράμμισε ο Κ. Παπαδάκης και είναι μία κίνηση υπό την εποπτεία των ΗΠΑ σε μία περιοχή όπου υπάρχει έντονος ανταγωνισμός και αντιπαράθεση ΗΠΑ, Γερμανίας, Ρωσίας για τους ενεργειακούς δρόμους.

Κατήγγειλε τις ευθύνες όλων των ελληνικών κυβερνήσεων και της σημερινής που παραμονές Χριστουγέννων, μάλιστα, κατέθεσε στη βουλή την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις ΝΑΤΟικές βάσεις, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει ότι μέσα σε 48 ώρες, κατά προτεραιότητα, οι ΗΠΑ θα δεσμεύουν τα ελληνικά λιμάνια προς εκμετάλλευση.

Εκτίμησε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή είναι πολύ επικίνδυνες και υπογράμμισε ότι έχει σοβαρές ευθύνες όποιος εφησυχάζει ότι οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ ξαφνικά έγιναν παράγοντες ειρήνης και σταθερότητας.

Υπογράμμισε, επίσης, τη στάση της ΕΕ και των ΗΠΑ, που επιχειρούν ακόμη και με ανταλλάγματα να αποσπάσουν την Τουρκία από την επιρροή της Ρωσίας, γεγονός ακόμα πιο επικίνδυνο, όταν μάλιστα είναι ήδη γνωστός ο διακηρυγμένος στόχος των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ για συνδιαχείριση στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου