Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ στους εργάτες της Γαλλίας


 Δείτετο μουσικό μήνυμα Αλληλεγγύης στην μεγάλη Απεργία των εργατών της Γαλλίας που ετοίμασε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ.
 
Οι Ελληνικοί στίχοι

«Όλοι εδώ, Όλοι Εδώ!
Για το μέλλον των παιδιών μας όλοι εδώ
Στο πλευρό των εργατών
Και στις ράγες των μαχών
Σε Ελλάδα και Γαλλία όλοι εδώ!»
Νέες μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις έγιναν στη Γαλλία ενάντια στα νέα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση Μακρόν αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώνει τις συντάξεις, χτυπά τον ίδιο το δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και επιδιώκει την αποφασιστικά ενίσχυση της επαγγελματικής αλλά και της καθαρά ιδιωτικής ασφάλισης.

Στη Μασσαλία έγινε νέα 24ωρη απεργία και σήμερα, 10 Γενάρη, μετά από κάλεσμα του τοπικού Εργατικού Κέντρου για όλη την περιφέρεια (UD CGT 13). Μάλιστα στη συγκέντρωση που έγινε έξω από την τοπική έδρα της «Medef» (την Ένωση των Γάλλων μεγαλοβιομηχάνων) οι διαδηλωτές τραγούδησαν τη «Διεθνή».

Να σημειωθεί ότι στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση χθες, 9 Γενάρη χαιρέτισε ο γγ της ΠΣΟ Γιώργος Μαυρίκος τονίζοντας τη σημασία που έχει ο αγώνας των Γάλλων εργατών και για τους εργάτες των άλλων χωρών. Μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε επίσης χθες και το ΠΑΜΕ.

“Αλληλεγγύη στους Εργαζόμενους της Γαλλίας”
Σκίτσο του Π. Ζάχαρη

Μεταξύ άλλων ξεχώρισε ακόμα μια φορά η συμμετοχή των εργαζομένων στις Μεταφορές, όπου σε αρκετούς χώρους (όπως το μετρό του Παρισιού και οι σιδηρόδρομοι) γίνονται επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 5 Δεκέμβρη, την άλλη μεγάλη 24ωρη απεργία που κατέγραψε επίσης αγωνιστικές διαθέσεις. Ακόμα, σημαντική απεργιακή μάχη δόθηκε και στη Χημική Βιομηχανία, με μεγάλη διυλιστήρια να μένουν κλειστά σε όλη τη χώρα («Port Jerome», «Fos», «Exxon»), δεδομένου και του καλέσματος που είχε απευθύνει η κλαδική Ομοσπονδία (FNIC) για 4ήμερη απεργία από τις 7 ως τις 10 του μήνα.

Από τη μεριά της, η Ομοσπονδία εργαζομένων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες στο κάλεσμά της για την απεργία της 9ης Γενάρη τόνιζε ότι «είναι επιτακτικό να διευρύνουμε την κινητοποίηση (ενάντια στη μεταρρύθμιση) και να γενικεύσουμε τις παρεμβάσεις μας...». Και καλώντας σε νέα απεργιακή κλιμάκωση κατέληγε ότι «είμαστε πεισμένοι ότι μόνο το μπλοκάρισμα της οικονομίας θα κάνει την κυβέρνηση να υποχωρήσει...». Προσπαθώντας να οργανώσει την επιτυχία της απεργίας, η Ομοσπονδία εστίασε την παρέμβασή της σε πολυεθνικές όπως «Lidl», «Leclerc», «Carrefour», μεγάλους χώρους όπως τα αεροδρόμια κ.τ.λ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου