Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Το ΠΑΜΕ στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Sosyal-Iş


Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε στο 14ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Εμπορίο-Εκπαίδευση-Πολιτισμό, Sosyal Is της Τουρκίας που διεξήχθη στην Άγκυρα στις 9-10 Γενάρη. Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ χαιρέτισε στο Συνέδριο σημειώνοντας:

«Το συνέδριο σας πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου από τη μια κλιμακώνεται η επίθεση του κεφαλαίου και των Κυβερνήσεων του απέναντι στους εργαζόμενους κάθε χώρας, ενώ
ταυτόχρονα στην περιοχή μας βιώνουμε την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, γινόμαστε μάρτυρες του ξεριζωμού εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία και στην Ελλάδα. Το ΠΑΜΕ στήριξε πολύμορφα τους δικούς σας αγώνες εδώ στην Τουρκία. Την απεργία στα Λερόυ Μερλίν, την απεργία των Μεταλλεργατών και άλλους αγώνες, ενώ συμμετείχαμε στις διεθνείς δράσεις της ΠΣΟ στην Τουρκία για τα θύματα της Σόμα, στην παγκόσμια συνάντηση συνδικάτων των μεταφορών στην Κωνσταντινούπολη. Αλλά κάναμε και ένα βήμα πιο μπροστά. 

Συναντηθήκαμε στη Ευρωπαϊκή Σύσκεψη συνδικάτων του εμπορίου για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων του Εμπορίου ενάντια στις πολυεθνικές. Είναι μια σημαντική δουλειά που πρέπει να τη συνεχίσουμε.»




Το ΠΑΜΕ ευχαρίστησε τα Τουρκικά συνδικάτα που στέκονται αλληλέγγυα με τους αγώνες των εργαζομένων της Ελλάδας, τις δυνάμεις της ΠΣΟ στην Τουρκία που οργάνωσαν κινητοποίηση στο Ελληνικό Προξενείο ανήμερα της Απεργίας της 12ης Νοέμβρη και ενημέρωσε για την κατάσταση στην Ελλάδα και τις κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται, ενώ κατέληξε ότι:

«Στην κλιμακούμενη επίθεση του ιμπεριαλισμού, το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας και της Τουρκίας οφείλουμε να απαντήσουμε με ενδυνάμωση της Αλληλεγγύης, του Συντονισμού και των κοινών πρωτοβουλιών ενάντια στις Πολυεθνικές και τις κυβερνήσεις του Κεφαλαίου.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου