Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Η οικογενειοκρατία ζει και βασιλεύει!

«Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι» λέει ο σοφός λαός μας και αυτό ισχύει στην περίπτωση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.

Πρέπει να έχουν πολύ θράσος οι μέντορες της απάτης, της νοθείας και παρανομίας να εγκαλούν το ΠΑΜΕ. Πρόκειται για μνημείο υποκρισίας το λεγόμενο ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου από αυτούς που διέλυσαν τα εργατικά σωματεία, απαξίωσαν τις συλλογικές διαδικασίες, που δεν έχουν καμιά σχέση με την εργατική τάξη του νομού αφού δρουν διαλυτικά στην οργάνωση της δράσης και την συσπείρωση των εργαζομένων.


Μιλάνε αυτοί που δρουν με όρους «ημετέρων» και λίγων φίλων, για να διαμορφώνουν πλασματικούς συσχετισμούς δύναμης, για να διευκολύνουν τις αντεργατικές ρυθμίσεις της εκάστοτε κυβέρνησης και να διασφαλίζουν άνομα προσωπικά συμφέροντα.
Είναι αυτοί που νουθετούν σωματεία να μην ανακοινώνουν εκλογοαπολογιστικές, να μην κάνουν ανοιχτές διαδικασίες, Γενικές συνελεύσεις, να μην ενημερώνουν τους εργάτες, να παραβιάζουν τις καταστατικές τους αρχές, γιατί φοβούνται μην κατεβάσει το ΠΑΜΕ ψηφοδέλτιο. Αυτοί που έχουν κάνει φάμπρικα την διαχείριση κονδυλίων της Ε.Ε. μέσω της (ΙΝΕ – ΓΣΣΕ), εξωραΐζουν την πολιτική της υποτίμησης της εργατικής δύναμης, τις αντεργατικές πολιτικές της Ε.Ε, με σεμινάρια, καταρτίσεις και συμβουλές.

Για ποιο Εργατικό Κέντρο μιλάνε;
Για αυτό που ο Νίκος Κωνσταντίνου, αρχιπασκίτης εργατοπατέρας που προώθησε με ζήλο στα χρόνια του τον κοινωνικοεταιρισμό και τους διαλόγους απάτης, παρέδωσε την καρέκλα στην κόρη του για να συνεχίσει την καριέρα του μπαμπά στον εργατοπατερισμό; Βέβαια ο πατήρ Κωνσταντίνου δεν πήγε σπίτι του, αφού η ΓΣΕΕ τον διόρισε σύμβουλο του ΕΚ Κατερίνης, με το καλύτερο και πιο εξοπλισμένο γραφείο (με τι λεφτά άραγε;), για να μεταλαμπαδεύει την πείρα του στη νοθεία και την παρανομία, στη νέα γενιά εργατοπατέρων.

Όλα «τυχαία» και όλα συμβαίνουν στην οικογένεια Κωνσταντίνου.
Ποιος δήλωσε ψευδώς ότι χτυπήθηκε όταν μέλη του ΠΑΜΕ εμποδίστηκαν να μπουν στο Εργατικό Κέντρο από πρόσωπα που δεν είχαν καμιά σχέση; Και όταν αυτό δεν το κατάφεραν, αυτός έπεσε κάτω μόνος του και έκανε τον ψόφιο κοριό, μόλις μπήκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ, τάχα ότι τον χτύπησαν και λιποθύμησε;

Μα φυσικά ο άντρας της προέδρου Δέσποινας Κωνσταντίνου, δηλαδή ο γαμπρός του Νίκου Κωνσταντίνου που αδικείται γιατί δεν κάνει καριέρα στην ηθοποιία -άλλη μία σύμπτωση για την οικογένεια. Και όλα αυτά για να μην παραβρεθούν στην Γενική συνέλευση των αντιπροσώπων του ΕΚ Κατερίνης οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του συνδικάτου ιδιωτικών υπαλλήλων η «ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» που ψηφίστηκαν από πραγματικούς εργαζόμενους.
Σε αυτόν τον συρφετό, παιδιά άλλων εργατοπατέρων έγιναν έμμισθοι υπάλληλοι του ΕΚ με κόρες και συννυφάδες άλλων να περιμένουν στην σειρά για άλλες κολεγιές.
Αυτό το Εργατικό Κέντρο που κατάντησε παράρτημα της οικογενείας Κωνσταντίνου επιτίθεται με ψέματα, λάσπη και συκοφαντίες στο ΠΑΜΕ γιατί ενοχλείται από τη δράση του για να οργανωθεί η εργατική τάξη, να βάλει φραγμό στη φτωχοποίηση, να διεκδικήσει με βάση τις ανάγκες της και να αντεπιτεθεί.

Πού ήταν οι εργάτες να τους υπερασπιστούν από την δήθεν επίθεση του ΠΑΜΕ, να περιφρουρήσουν το ΕΚ, τις διαδικασίες; Πουθενά. Και αυτό γιατί είναι απαξιωμένοι στην συνείδηση των εργαζομένων. Το κλειστό κλαμπ που έφτιαξαν και ονομάζουν διοίκηση του ΕΚ Κατερίνης δεν έχει καμιά σχέση με τα προβλήματα και τις ανάγκες τους.
Φώναξαν αστυνομικούς και κρύφτηκαν σαν τα ποντίκια πίσω τους, κοροϊδεύοντας όλο τον κόσμο. Και μετά μήνυσαν 16 εργαζόμενους, κλιμακώνοντας την επίθεση εναντίον του ΠΑΜΕ. Βρήκαν καταφύγιο στην καταστολή και τη βία, για να κάνουν εκλογές-παρωδία πριν 1,5 χρόνο, στο μέγαρο του Δήμου, με κλειστές πόρτες και face control από μπράβους. Αυτή είναι η διοίκηση του ΕΚ Κατερίνης που κουνάει το δάχτυλο στο ΠΑΜΕ.

Καμία αυταπάτη για το ρόλο των εργατοπατέρων. Κάθε τίμιος εργαζόμενος, συνδικαλιστής που πιστεύει στη δύναμη της τάξης μας, πρέπει να πάρει θέση, όπου κι αν ανήκει, για να ξεμπερδέψουμε με αυτή τη σαπίλα. Είναι υπόθεση όλων μας να κάνουμε το ΕΚ κάστρο αγώνα ενάντια σε όσους γκρεμίζουν δικαιώματα και κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αίμα.

Το ΠΑΜΕ είναι μπροστά σε αυτή τη μάχη για την Κοινωνική Ασφάλιση, για την Κυριακάτικη αργία που βάζουν στο στόχαστρο μονοπώλια όπως το JUMBO. Οργανώνει συσκέψεις, κινητοποιήσεις, την Πανελαδική Απεργία στις 18 Φλεβάρη. Καμία άλλη αναμονή. Είμαστε σε πόλεμο και αυτός είναι ταξικός και καθημερινός. Το ΠΑΜΕ ανοίγει δρόμους και είναι στο χέρι μας να το δυναμώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου