Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Η Κούβα πρωταθλήτρια στη διεθνιστική αλληλεγγύη



Να σταματήσει ο οικονομικός αποκλεισμός

«Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης χαιρετίζει με περηφάνια την πολύπλευρη συμβολή της Δημοκρατίας της Κούβας στη μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού (COVID-19)», αναφέρει σε ανακοίνωση του.


Σημειώνει πως «σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τους λαούς του κόσμου, η μικρή Κούβα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων αναδεικνύεται, για άλλη μια φορά, πρωταθλήτρια στη διεθνιστική αλληλεγγύη, στέλνοντας γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό σε μια σειρά χώρες (συμπεριλαμβανομένης της γειτονικής μας Ιταλίας) ακόμα και σε αυτές που οι κυβερνήσεις τους εφαρμόζουν μέτρα εναντίον της, προκειμένου να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πριν λίγες ημέρες, η Κούβα δέχθηκε, φιλοξένησε και περιέθαλψε τους επιβάτες του βρετανικού κρουαζιερόπλοιου MS Braemar το οποίο έπλεε ανοιχτά της Καραϊβικής και στο οποίο είχαν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού, ενώ μια σειρά χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, είχαν αρνηθεί τον ελιμενισμό του πλοίου.

Η Κούβα πρωτοστατεί στον τομέα της ιατρικής επιστήμης και έρευνας, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα φαρμάκου το οποίο χρησιμοποιείται επιτυχώς στην Κίνα και άλλες χώρες για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων του κορονοϊού.

Σε αυτήν τη χρονική συγκυρία, γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό και αναγκαίο το αίτημα για τον τερματισμό του απαράδεκτου και γενοκτονικού οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει στην Κούβα εδώ και 60 χρόνια. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, με την στήριξη και ανοχή της ΕΕ, ακολουθεί την ίδια εγκληματική πολιτική και απέναντι στο λαό της Βενεζουέλας, με την επιβολή κυρώσεων που εμποδίζουν τη χώρα να αγοράσει φάρμακα και άλλα ζωτικής σημασίας προϊόντα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, συνολικά τον ελληνικό λαό, να ενώσει τη φωνή του μαζί μας για να τερματιστεί ο άδικος οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός της σοσιαλιστικής Κούβας, μιας χώρας-πρότυπο στη διεθνιστική αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά στους λαούς του κόσμου.»

7 σχόλια:

  1. Ο Ισπανικός και ο Ιταλικός λαός, υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και κορναρίσματα τους γιατρούς της Κούβας

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κούβα έχει στείλει μπριγάδες γιατρών σε 61 χώρες σε όλον τον κόσμο

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αβάνα πιέζει τις χώρες που σήμερα λαμβάνουν κουβανική ιατρική συνεργασία να απορρίψουν αυτή τη βοήθεια, παρά την πανδημία Covid-19.

    Αυτό δείχνει ένα μήνυμα Twitter της διπλωματικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Κούβα, όταν από την Αβάνα φεύγουν υγειονομικές μπριγάδες σε διάφορα έθνη για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του νέου κορονοϊού.

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Κούβα έχει στείλει διεθνιστικές αποστολές και έχει βοηθήσει λαούς με το όπλο το νυστέρι και το μολύβι στην 60 χρονη ιστορία της. Είναι η Επανάσταση που ανέτρεψε την Δικτατορία του Μπατίστα και δεν ...σταμάτησε στη μέση του δρόμου... προχώρησε στον Σοσιαλισμό ξηλώνοντας το Καπιταλιστικό κέρδος. Εύχομαι στον Κουβανικό λαό και στους Κομμουνιστές να σταματήσουν την καταστροφική πορεία προς τον Καπιταλισμό της τελευταίας δεκαετίας.... Το τι θα συμβεί το βλέπουμε στην ΕΣΣΔ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Κούβα αυτή την στιγμή υπάρχουν 500 Μονοπώλια απο Μεξικό Ισπανία Αργεντινή κ.α Επίσης Καπιταλιστικές επιχειρήσεις έχουν μισθωτή εργασία απο 1500000 εργαζόμενους. Οι Σχέσεις με τους Ιμπεριαλιστές ΡΩΣΙΑΣ ΚΙΝΑΣ ΙΡΑΝ είναι θαυμάσιες και η ορολογία που χρησιμοποιεί πλέον είναι για το ...κακό νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Εμπάργκο επιβλήθηκε στην Κούβα μετά την Σοσιαλιστική επανάσταση του 1959 απο τον Καπιταλιστικό κόσμο με επικεφαλής της ΗΠΑ για να βοηθήσουν στην Ανατροπή του Σοσιαλισμού. Οτι δεν κατάφερε ο Καπιταλισμός με αυτό τον τρόπο δείχνει να το καταφέρνει με τον Οπορτουνισμό και τη σταδιακή εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού. Στην Βενεζουέλα έχουμε καραμπινάτο καπιταλισμό Αγκαλιά με Ρώσικο και Κινέζικο Ιμπεριαλισμό. Σερβίρουν το παραμύθι του ...σοσιαλισμού... που έρχεται 20 χρόνια με στάδια ...βεβαίως βεβαίως.... με το Κ.Κ να κινδυνεύει να βγει παράνομο με νόμο του 1965....που η ....αριστερά..... δεν κατάργησε... λογικό..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε ποιόν θα πάνε τα κέρδη απο τις εμπορικές συναλλαγές στον Ιατρικό τομέα που κάνει η σημερινή Κούβα της εφαρμογής νόμων του καπιταλισμού και ξηλώματος βήμα βήμα του Κεντρικού σχεδιασμού... Υπάρχουν η δεν υπάρχουν σε δημιουργία ταξικές διαφορές σήμερα.... Και σε τι ωφελούν όλα αυτά την υπόθεση του Σοσιαλισμού... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου