Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Λέσβος: «Στ’ αρχίδια μας αν είσαι γκαστρωμένη, εμείς σε γαμήσαμε;»

Κρεσέντο χολερικού λόγου από όχλο μισανθρώπων

Όχλος μισανθρώπων ακροδεξιών εμπόδισε την αποβίβαση μεταναστών και προσφύγων στο λιμάνι της Θέρμης από  βάρκα που οδηγήθηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος εκεί. Στη βάρκα επιβαίνουν περίπου 50 άτομα μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν την επικεφαλής του γραφείου
Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ενώ έχουν προπηλακιστεί και δημοσιογράφοι και φωτογράφοι διεθνών μέσων ενημέρωσης. Επίσης προπηλακίστηκε η δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” η οποία αποπειράθηκε να παρέμβει.

Σοκ προκαλεί το βίντεο που κυκλοφορεί στα social media και καταγράφει το κρεσέντο χολερικού λόγου υπανθρώπων:

“Στα αρχίδια μας που είσαι γκαστρωμένη,εμείς σε γαμήσαμε;”, “Τα σύνορα έκλεισαν, γιατί ήρθατε;… Πίσω στην Τουρκία…”, “να μπούμε σε μία βάρκα να τους τραβήξουμε μέσα”, “στη θάλασσα”.

    Ελληνικός μπολιτιζμός pic.twitter.com/Ju8eKTKkyF

    — Λουκάς Σταμέλλος (@LStamellos) March 1, 2020

Λίγοι ευτυχώς δεν μπορούν να προσβάλλουν το νησί και τον αγώνα αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς που έδωσαν οι νησιώτες τις προηγούμενες ημέρες.

Ορισμένοι μάλιστα επιτέθηκαν εναντίον ενός Γερμανού δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου ZDF, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι, και μιας Ελληνίδας καμεραμάν ρίχνοντας τα πράγματά τους στη θάλασσα, με τον ΣΚΑΙ να παρουσιάζει το βίντεο της επίθεσης ως “επίθεση σε μέλη ΜΚΟ”.

    I was attacked by fascists as locals try to push a boat of refugees that was in distress earlier away from the port of Thermi on #Lesvos. I am (kinda) ok, don’t worry – the refugees though are still sitting in the boat. Plastic bottles are thrown at them. #Europe2020 pic.twitter.com/BE00gc9pXB
 

   — Michael Trammer (@mic_tra) March 1, 2020

   
Επίθεση σε μέλη ΜΚΟ στο λιμάνι της Θέρμης στη Λέσβο. Πέταξαν τις κάμερές τους στη θάλασσα. pic.twitter.com/UYvzfgFwNN

    — SKAI.gr (@skaigr) March 1, 2020

Ο Γιώργος Χρηστίδης, ανταποκριτής του Spiegel στην Ελλάδα, με σειρά αναρτήσεων στο Twitter κατήγγειλε φραστικές απειλές σε βάρος του τόσο στη Θέρμη όσο και κοντά στο στρατόπεδο συγκέντρωση της Μόριας κάνοντας λόγο για «μια μαύρη μέρα για την Ελλάδα».

Ο δημοσιογράφος τονίζει ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο και χαρακτήρισε δειλούς τους διαδηλωτές στο λιμάνι, που δεν δίνουν νερό ούτε στα μωρά και προσπάθησαν να ρίξουν τον ίδιο στην θάλασσα.


    Now protestors tried to push me overboard at sea for shooting video Bullies and cowards keeping ppl in a boat not even giving babies water Policeman said „I shouldn’t incite them“ #Lesvos A dark day for Greece pic.twitter.com/Pc2R5FfzFU

    — Giorgos Christides (@g_christides) March 1, 2020

    Some locals blocking access to #Moria camp nearby for new arrivals . I asked one why, he told me to get the fuck out „or else“? I asked. He took out an iron chain and tried to strike me I didn’t let him and he stepped down They can’t handle a reporter but they ll save the nation pic.twitter.com/of30Lqfg8M

    — Giorgos Christides (@g_christides) March 1, 2020

 

 Με πληροφορίες από: ΑΠΕΕφημερίδα των Συντακτών – lesvonewsnet

 iraklis3

3 σχόλια:

  1. Πως γίνεται …
    Αλήθεια, θα μας πει κάποιος, πως γίνεται και δίνουν συνεντεύξεις οι μετανάστες στους δημοσιογραφίσκους μας, ενώ δεν τους βλέπει να τους πιάσει η αστυνομία και ο στρατός;
    Ε;;;
    Faros;s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Πηγαίνετε από μένα οι καταραμένοι στο αιώνιο πυρ, πού είναι ετοιμασμένο για το διάβολο και για εκείνους πού κάνουν τα Θελήματα του. Γιατί πείνασα και δε μου δώσατε να φάω, δίψασα και δε μου δώσατε να πιω, ξένος ήμουν και δε με πήρατε στο σπίτι σας, γυμνός και δε με ντύσατε, άρρωστος και στη φυλακή και δεν ήρθατε να με δείτε.

    Τότε θα του αποκριθούν και αυτοί λέγοντας: Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς ή να δίψας ή ξένο ή γυμνό ή άρρωστο ή στη φυλακή και δε σε υπηρετήσαμε;

    Τότε θα τους αποκριθεί λέγοντας: Σάς βεβαιώνω πώς ό,τι δεν εκάματε σ’ έναν από τους πιο τελευταίους τούτους σ’ εμένα δεν το εκάματε. Και θα πάνε τούτοι σε κόλαση αιώνια και οι δίκαιοι σε ζωή αιώνια.

    (Από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον. )

    Καλή κόλαση χριστιαναράδες μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου