Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» στις 28 -29 Μάρτη:

·         Άρθρο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα: Το τέλος των μύθων και των ψευδαισθήσεων. Για τα «συστήματα Υγείας» στο έδαφος της πανδημίας του κορονοϊού. Για τον καπιταλισμό και την οικονομική του «ανάπτυξη».  Μένουμε δυνατοί, παλεύουμε για μέτρα προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προβάλλουμε τη μόνη προοπτική για την εργατική τάξη, την πλειοψηφία του λαού μας, τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό. 
Αρνιόμαστε την πολιτική «καραντίνα», αντιπαλεύουμε την «καραντίνα» στη σκέψη. Σκεφτόμαστε, μελετάμε και δρούμε, αντιμετωπίζοντας το σήμερα, προσαρμόζοντας τη δράση μας, με το βλέμμα όμως στο αύριο, προετοιμάζοντας το αύριο.

·         Μένουμε δυνατοί - Δυναμώνουμε τη φωνή μας!  ΠΑΜΕ - Σωματεία: Δυναμώνουμε τη φωνή μας απέναντι στα «έκτακτα» αντεργατικά μέτρα που ήρθαν για να μείνουν.  Ο λόγος στους υγειονομικούς: Τι σημαίνει «ατομική ευθύνη» σε ένα δημόσιο σύστημα Υγείας; Τα επιστημονικά δεδομένα μέσα από το «φίλτρο» της πολιτικής που συνθλίβει τις λαϊκές ανάγκες. Λογαριαζόμαστε τώρα με την πολιτική στην Υγεία που μας έφερε έως εδώ.  Αρθρογραφία: «Νέα εμπιστοσύνη» προς το αστικό κράτος; Η υγειονομική και αντιεπιδημική φροντίδα στην ΕΣΣΔ. Γερμανικό σύστημα Υγείας: Ο «μονόφθαλμος». Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα: Κοινή Ανακοίνωση για την παγκόσμια κατάσταση σχετικά με τον κορονοϊό.  Κάλεσμα του ΚΚΕ στους αυτοαπασχολούμενους: Η επόμενη μέρα δεν πρέπει να σε βρει παροπλισμένο αλλά μαχητή!

·         Ο ταξικός χαρακτήρας των μηνυμάτων της Επανάστασης του 1821.

·         ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ: Δίκτυο προπαγάνδας με «πομπό» την Ελλάδα.

·         Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ: Ανέκδοτο η περιβόητη «αλληλεγγύη», φορτώνουν την κρίση στους λαούς. Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

1 σχόλιο:

  1. Ο σ.Κουτσούμπας εξηγεί οτι τα παραμύθια οι μύθοι και οι ψευδαισθήσεις για ανθρώπινο καπιταλισμό τελείωσαν. Απέτυχε η ελεύθερη αγορά σημαίνει απέτυχε ο Καπιταλισμός είτε με την μορφή του Συλλογικού καπιταλιστή είτε με την μορφή του ιδιώτη. Οποιος προσπαθεί να το αποσυνδέσει υπηρετεί τον καπιταλισμό. Είναι άλλο πράγμα ότι καταφέρεις να αποσπάσεις αγωνιζόμενος με την μορφή του συλλογικού καπιταλιστή στην υγεία. Το χρησιμοποιείς δεν το Θεωριτικοποιείς και συνεχίζεις για την ανατροπή του καπιταλισμού ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου