Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Ενέσεις με ...απολυμαντικό προτείνει ο Τραμπ ως θεραπεία του κορονοϊού


Άναυδοι παρακολουθούν η διεθνής κοινότητα και οι επιστήμονες τον Ντόναλντ Τραμπ να προτείνει ως θεραπεία του κορονοϊού τις ενέσεις με απολυμαντικό και την έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία, την ώρα που οι νεκροί στις ΗΠΑ πλησιάζουν τις 50.000.

Σύμφωνα με το BBC, την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε τα εξής απευθυνόμενος στους επιστημονικούς
συνεργάτες του: «Μπορώ να φανταστώ το απολυμαντικό να σκοτώνει τον ιό μέσα σε ένα λεπτό. Σε ένα λεπτό! Υπάρχει τρόπος να το χορηγήσουμε με ένεση ή να κάνουμε κάποιον καθαρισμό; Βλέπετε, ο ιός εισέρχεται στους πνεύμονες και κάνει τεράστια ζημιά. Θα είχε ενδιαφέρον να το ελέγξουμε».

Στην ίδια συνέντευξη πρότεινε μάλιστα οι ασθενείς να μπαίνουν σε σολάριουμ (σ.σ. μηχανήματα υπεριώδους ακτινοβολίας που χρησιμοποιούνται για τεχνητό μαύρισμα), καθώς έρευνες έδειξαν πως ο κορονοϊός εξασθενεί πιο γρήγορα όταν εκτίθεται στον ήλιο και τη ζέστη.

Πάντως για παν ενδεχόμενο, η «Reckitt Benckiser», κατασκευάστρια των προϊόντων «Dettol» και «Lysol», αναγκάσθηκε να ανακοινώσει την Παρασκευή ότι τα απολυμαντικά δεν «χορηγούνται» στους ανθρώπους: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εισάγονται απολυμαντικά προϊόντα στο ανθρώπινο σώμα (μέσω ένεσης, κατάποσης ή οποιασδήποτε άλλης οδού)», ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Αυτή η ιδέα της ένεσης στο σώμα ή της κατάποσης οποιουδήποτε καθαριστικού προϊόντος είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη», δήλωσε στο δίκτυο NBC ο δρ. Βιν Γκούπτα, ειδικός στη δημόσια υγεία με ειδίκευση ως πνευμονολόγος και εντατικολόγος. «Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται συνήθως από τους ανθρώπους που θέλουν να αυτοκτονήσουν», συνέχισε.

«Οι ενημερώσεις από τον Τραμπ είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Μποϊκοτάρετε την προπαγάνδα. Ακούστε τους ειδικούς. Και σας παρακαλώ μην πιείτε απορρυπαντικό», ανέφερε μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter ο Ρόμπερτ Ράιχ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου