Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Η Ε.Ε της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ναυτεργατικών Οργανώσεων αποφασίζει την αυτοδιάλυσή της


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ναυτεργατικών Οργανώσεων, της θρυλικής ΟΕΝΟ, αποφασίζει, 24/4/1958, την αυτοδιάλυσή της και την ένταξη των μελών της στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με το αιτιολογικό «να διευκολύνει την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος των ναυτεργατών».


Οι ναυτεργάτες, ως αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης, έχουν τεράστια συμβολή στο ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας.
Η ιστορία του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι γεμάτη από ηρωικές ενέργειες στους αγώνες ενάντια στο πιο σκληρό κομμάτι του κεφαλαίου, τόσο για τα δίκαια των ναυτεργατών, όσο και σε περιόδους όπως η λαϊκή πάλη κατά του γερμανοναζιστικού ιμπεριαλισμού στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ή και στη συνέχεια, την περίοδο του Εμφυλίου και της πάλης του ΔΣΕ, όταν η αστική τάξη της Ελλάδας

πάσχιζε να στεριώσει το κράτος της και να μεγαλώσει την ιδιοκτησία της στηριζόμενη και στους Αγγλοαμερικανούς ιμπεριαλιστές. Τέτοιες στιγμές καταγράφουμε σήμερα σ' αυτό το μικρό ιστορικό αφιέρωμα που αναδεικνύουν την αδυσώπητη ταξική πάλη ανάμεσα στους ναυτεργάτες και τους εφοπλιστές, στην πιο ηρωική περίοδο της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, στα 1947 και το ρόλο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ναυτεργατικών Οργανώσεων, της θρυλικής ΟΕΝΟ.

1 σχόλιο:

  1. Η Αυτοτελής δράση των Κομμουνιστών δεν μπορεί να εξασφαλιστεί σε καμμία περίπτωση όταν στο πρόγραμμα του κόμματος δεν υπάρχει σαν Στρατηγικός στόχος ο σοσιαλισμός ...αλλά κάποιο ενδιάμεσο στάδιο εξουσίας.... που σημαίνει ...συγγενείς χώροι.... με άλλα κόμματα και πολιτικά μέτωπα. Οταν ανοίξεις αυτή την πόρτα θα φουντώσει ο οπορτουνισμός μέσα στο κόμμα και μαζί με τους υπόλοιπους θα πάνε σε διάλυση του ΚΚΕ. Μοναδικός τρόπος για την αυτοτελή δράση του Κόμματος είναι Στρατηγικός στόχος ο Σοσιαλισμός και η δράση των Κομμουνιστών μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με διαφορετικούς ανθρώπους σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ όχι με κόμματα. ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΠΑΝΤΑ. ΜΑ ΠΑΝΤΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου