Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Με συγκεντρώσεις και άλλες δράσεις οι υγειονομικοί τίμησαν την Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτή

Με συγκεντρώσεις και άλλες δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν από το πρωί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οι υγειονομικοί κατήγγειλαν την πολιτική που έχει μετατρέψει την Υγεία σε εμπόρευμα και εμποδίζει τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, τη στελέχωση των ΜΕΘ και άλλων κρίσιμων τμημάτων. Στο επίκεντρο των σημερινών δράσεων βρέθηκαν οι νοσηλευτές, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή.
Ενώ την Πέμπτη 14 Μάη προγραμματίζεται κινητοποίηση όλων των υγειονομικών, έξω από την έδρα της 3ης και 4ης ΥΠΕ στην οδό Αριστοτέλους, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που κάλεσε η ΠΟΕΔΗΝ.

Με τις σημερινές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων κάλεσαν την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τον σημαντικό ρόλο των υγειονομικών και να μην προχωρήσει σε καμία απόλυση συμβασιούχου - επικουρικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας, να μονιμοποιηθούν όλοι και να διοριστούν σε θέσεις μόνιμων. Να καλυφθεί το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων. Να εξασφαλιστούν αναγκαία μέσα προστασίας. Να ενταχθούν οι υγειονομικοί στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  

Στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» συγκεντρώθηκαν στην πύλη του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι ενημέρωναν τους διερχόμενους για τα αιτήματα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με τους τελευταίους να εκφράζουν την συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών. Για άλλη μια φορά, μαζική ήταν η συμμετοχή των επικουρικών και συμβασιούχων που διεκδικούν, εκτός των άλλων, την μονιμοποίηση τους για την κάλυψη των αναγκών των δημόσιων δομών Υγείας.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση με όλα τα μέτρα προστασίας, όπου οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την εγγραφή όλων των συμβασιούχων στο Σωματείο και των εργαζομένων του προγράμματος του ΟΑΕΔ, που δεν γίνονται δεκτοί από τις παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ. Εκφράστηκε η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων στο αίτημα των συμβασιούχων για μονιμοποίησή τους.

Στο «Ιπποκράτειο» διοργανώθηκε συμβολική συγκέντρωση στο προαύλιο και σιωπηλή παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο επί της οδού Εγνατίας. Κρατώντας αφίσες στα χέρια που αποτύπωναν τις διεκδικήσεις τους, απαίτησαν εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν άμεσα τα τουλάχιστον 200 κενά σε νοσηλευτές στο «Ιπποκράτειο».
Μάλιστα, ανέδειξαν την υποκρισία και της σημερινής κυβέρνησης που εν μέσω πανδημίας προχώρησε στην πρόσληψη μόλις 32 επικουρικών νοσηλευτών και μέσα στον επόμενο μήνα θα απολυθούν 25 όσοι επικουρικοί ήδη εργάζονταν, λόγω λήξης της σύμβασής τους. 

Στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ξεχωριστή παρουσία είχαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, αλλά και οι φυσικοθεραπευτές που διεκδικούν ένταξη στα ΒΑΕ. Στο πλευρό των νοσηλευτών και των άλλων υγειονομικών βρέθηκαν καλλιτέχνες της πόλης προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράσταση στις διεκδικήσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάσθηκε ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο με θέμα το ρόλο του νοσηλευτή στη δημόσια υγεία, την εντατικοποίηση της εργασίας και το χτύπημα των εργασιακών του δικαιωμάτων, αλλά και την απόφαση να σταθεί με το κεφάλι ψηλά και να αγωνιστεί για το δίκιο του. Επίσης, μέλη του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου ερμήνευσαν δύο τραγούδια. Η Εκδήλωση έληξε με το μοίρασμα κόκκινων τριαντάφυλλων σε όλους τους νοσηλευτές. (Δείτε ΕΔΩ video)

Εκεί μπροστά, ο διοικητής του νοσοκομείου Π. Παντελιάδης, σε ένδειξη αναγνώρισης των υπηρεσιών των νοσηλευτών, ανακοίνωσε μια ημέρα τιμητική άδεια, όταν στους εργαζόμενους ακόμη οφείλονται ρεπό από το 2019 και ακόμη παραμένει σε ισχύ η αναστολή των αδειών τους.

Στο «Θεαγένειο», το πρωί έγινε παράδοση αναμνηστικού στα νοσηλευτικά τμήματα και το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Συγκέντρωση έγινε και στο προαύλιο του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου