Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Συμβολική συγκέντρωση με μέτρα προστασίας


«Ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός, να μην πληρώσει ξανά ο λαός» το πανό του ΠΑΜΕ που στήθηκε μπροστά στη συμβολική συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, αποστάσεις και μάσκες, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου για να απαιτήσουν μέτρα προστασίας της Υγείας στους χώρους δουλειάς
και την κατάργηση των αντεργατικών μέτρων που νομοθετήθηκαν στην πανδημία με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Έγινε κατάθεση στεφανιών στο χώρο θυσία των εργατών τον Μάη του '36 στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Θανάσης Κουτσουράς πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης. Στη συμβολική κινητοποίηση συμμετείχαν μια σειρά εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και μαζικών φορέων της Θεσσαλονίκης.



Με τη Διεθνή ολοκληρώθηκε η συμβολική εκδήλωση του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά  στην Θεσσαλονίκη

Οι διαδηλωτές αποχωρούν με τον ίδιο τρόπο που προσήλθαν, οργανωμένα, και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.



Στη πλατεία Ευόσμου

Στην κινητοποίηση στη πλατεία Ευόσμου, στο πλάι των εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων, πήραν τη θέση τους οι αυτοαπασχολούμενοι που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα Ταξί και άλλοι μαζικοί φορείς της περιοχής. Μίλησε ο Κώστας Κατσιμένης, Γραμματέας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών. Με κεντρικό πανό «Φτώχεια - Ανεργία - Αυταρχισμός, Ο καπιταλισμός είναι ο Ιός», και συνθήματα για την κόκκινη πρωτομαγιά, προβλήθηκε το ισχυρό μήνυμα αντεπίθεσης του οργανωμένου εργατικού - λαϊκού κινήματος.


Μπροστά στο Δημαρχείο Καλαμαριάς


Στην Καλαμαριά, μπροστά βρέθηκαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αλλά και οι συνταξιούχοι που όλο το τελευταίο διάστημα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού με ενίσχυση ΚΕ και Περιφερειακών Ιατρείων αλλά και επαναλειτουργία του νοσοκομείου «ΠΑΝΑΓΙΑ» που έκλεισε το 2013 η τότε κυβέρνηση. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Παπαεπαμεινώνδας αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.





1 σχόλιο:

  1. Απεργία χωρίς απεργιακή συγκέντρωση ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά

    Είστε του κινήματος ο κορονοϊός…

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου