Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Ο πόλεμος των Έξι Ημερών

Ξεσπά ο πόλεμος των Έξι Ημερών, 5/6/1967, ανάμεσα στο Ισραήλ και τις γειτονικές αραβικές χώρες Αίγυπτο, Συρία και Ιορδανία, ο οποίος ξεκίνησε με προληπτικού χαρακτήρα επιθέσεις από ξηράς και αέρα του πρώτου.

Ο πόλεμος έληξε με νίκη του Ισραήλ, το οποίο κατέλαβε τη Λωρίδα της Γάζας και τη Χερσόνησο του Σινά από την Αίγυπτο, τη Δυτική Όχθη από την Ιορδανία και τα υψίπεδα του Γκολάν από τη Συρία.
Ο «πόλεμος των έξι ημερών» συνεχίζεται 40 χρόνια μετά
Ο παλαιστινιακός λαός ακόμα διεκδικεί το δικαίωμά του για ελεύθερη πατρίδα

 Με το πρώτο φως της ημέρας, ισραηλινά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τα αιγυπτιακά μαχητικά μέσα στις βάσεις τους. Ισραηλινά τεθωρακισμένα οδεύουν προς τη Συρία και την Αίγυπτο. Δε χρειάστηκε περισσότερο από μισή ώρα, μέχρις ότου ο ισραηλινός στρατός εξουδετερώσει τους δύο βασικούς του αντιπάλους. 



Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης, δήλωσε απαρέγκλιτα ότι:
«Μετά από 72 χρόνια σιωνιστικού αποικιακού σχεδίου και 53 χρόνια συνεχούς και διαρκώς επεκτεινόμενης κατοχής, παραμένουμε σίγουροι ότι ο ήλιος της ελευθερίας θα λάμψει ξανά σύντομα, τερματίζοντας την καταπίεση του λαού μας και η Ειρήνη θα επικρατήσει!!! Θα γιορτάσουμε τότε και θα τραγουδήσουμε τους στίχους του ποιητή μας, αποτίνοντας φόρο τιμής στη γη μας που κάποτε ήταν υπό κατοχή και τώρα είναι ελεύθερη, και οι βάναυσοι κατακτητές σήμερα αποτελούν μια κακή ανάμνηση».



1 σχόλιο:

  1. Πήγα στα υψίπεδα του Γκολάν την εποχή που το Ισραήλ είχε επιστρέψει μέρος του, στην Συρία.

    Καταρχάς το μέρος που επέστρεψαν είναι το μέρος που δεν έχει νερό, το υπόλοιπο που έχει το κράτησαν. ( Υπάρχει έλλειψη νερού σε όλη την περιοχή )

    Ένα άλλο που σου κάνει εντύπωση είναι η κατάσταση των κτιρίων, είναι όλα ισοπεδωμένα από τα θεμέλια. Φεύγοντας οι Ισραηλινοί, βάλανε εκρηκτικά, στα «θεμέλια, σε όλα τα κτίρια και τα πυροδότησαν φεύγοντας.
    Το νοσοκομείο της πόλης διάτρητο από σφαίρες.

    Η Συρία δεν τα επισκευάζει, παρά τις πιέσεις που δέχεται από ΟΗΕ και Ισραήλ, το θέλει μνημείο της θηριωδία των Ισραηλινών.

    ΑΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου