Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Nέο βήμα κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας ενάντια στην Κούβα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της πολιτικής των απαράδεκτων κυρώσεων και του αποκλεισμού ενάντια στην Κούβα, εφευρίσκει νέα προσχήματα και μεθοδεύει την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας ενάντια στην Κούβα και τον λαό της.

Αυτή τη φορά η κυβέρνηση των ΗΠΑ σε συνεργασία με την αντιδραστική κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε στην Κολομβία προσπαθούν να εμπλέξουν την Κούβα σε λίστα με χώρες που δήθεν συνεργάζονται με την “τρομοκρατία”, επικαλούμενοι πως στην Κούβα παραμένουν ορισμένα στελέχη του κολομβιανού αντάρτικου κινήματος ELN
(Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός) που βρίσκονταν εκεί στο πλαίσιο συνομιλιών με την προηγούμενη κυβέρνηση της Κολομβίας.

Ο αμερικανικός ισχυρισμός είναι ανυπόστατος και επικίνδυνος. Στο όνομα της καταπολέμησης της “τρομοκρατίας” έχουν γίνει ορισμένα από τα μεγαλύτερα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα των τελευταίων δεκαετιών ενάντια στους λαούς.

Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο αυτό βήμα κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και απαιτεί να αρθούν όλα τα μέτρα του βάρβαρου οικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού της Κούβας.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη προς το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας και υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού της Κούβας και των άλλων λαών της περιοχής που βρίσκονται στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ

2 σχόλια:

  1. Η Ανακοίνωση της Κ.Ε είναι απόλυτα σωστή για το θέμα. Καταθέτω την σκέψη μου για την Κουβανική επανάσταση. Η Καπιταλιστική Ιμπεριαλιστική επιθετικότητα των ΗΠΑ ξεκίνησε απο τις ΗΠΑ με την νίκη της επανάστασης. Η ΗΠΑ σαν εκπρόσωπος όλου του καπιταλιστικού κόσμου προσπαθούσε για την ανατροπή του Σοσιαλισμού δεκαετίες. Εδω και 10 χρόνια τα πράγματα έχουν αλλάξει. Στο Κ.Κ μετά απο ιδεολογική πάλη και με την πίεση απο το εμπάργκο επικράτησε ο οπορτουνισμός και έχει ξεκινήσει η ανατροπή του Σοσιαλισμού με την ΣΤΑΔΙΑΚΗ εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού. Στην ουσία πλέον έχουμε μια Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που έχει σχέσεις με τους Ιμπεριαλιστές Ρωσίας Κίνας ΙΡΑΝ κ.α. Οσο θα βαθαίνει το ξήλωμα του Σοσιαλισμού τόσο θα βαθαίνουν αυτές οι σχέσεις σε συμμαχίες. Σε αυτό το πλαίσιο οι Κουβανοί πίεσαν τους Κολομβιανούς συντρόφους να συνθηκολογήσουν. Σήμερα τους σφάζουν μέσα στο δρόμο ελεύθερα. Ηταν αναμενόμενο..... Σε αυτά τα πλαίσια το Αμερικάνικο εμπάργκο δεν επιδιώκει πλέον την ανατροπή του σοσιαλισμού. Είναι στα πλαίσια των ανταγωνισμών με τις άλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Για την Κούβα το λέω ξανά. Σε πορεία ανατροπής. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μεγαλύτερος κατήγορος όλων αυτών που συμβαίνουν στην Κούβα ήταν ο σ.ΤΣΕ όταν τα είδε να εφαρμόζονται στην ΕΣΣΔ το 1961.... που βρέθηκε εκεί..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου