Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Αλληλεγγύη στον αμερικανικό λαό

Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία εκφράζει την αλληλεγγύη της στο λαό των ΗΠΑ, που έρχεται αντιμέτωπος με τη βία και την καταστολή της κυβέρνησης Τραμπ.

Ο ρατσισμός και οι κοινωνικές ανισότητες, που αυτήν την περίοδο για άλλη μια φορά ήρθαν στην επιφάνεια, τόσο με τη στυγνή δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ όσο και με το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων από την πανδημία, είναι η άλλη όψη της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας των ΗΠΑ, που με τη συνένοχη στάση της ιμπεριαλιστικής ΕΕ έχουν επιβάλει τον εγκληματικό αποκλεισμό της Κούβας, απροκάλυπτα επεμβαίνουν στη Βενεζουέλα, ενισχύουν τη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ κ.ο.κ.
Οι εξελίξεις στις ΗΠΑ καταρρίπτουν το μύθο του λεγόμενου "αμερικάνικου ονείρου", τονίζουν τις οδυνηρές συνέπειες του καπιταλισμού κατά των λαών και αναδεικνύουν την αναγκαιότητα και επικαιρότητα του Σοσιαλισμού.

Καλούμε τους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου να καταγγείλουν τον αυταρχισμό και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης απέναντι στους διαδηλωτές και να σταθούν αλληλέγγυοι στο λαό των ΗΠΑ.

Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου