Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Οι αγώνες δε θα μπουν στο «γύψο»

Την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων καταγγέλλουν εργατικά Σωματεία και Συνδικάτα.

«Το δικαίωμα να μπορούν οι εργαζόμενοι να απεργούν, να διαδηλώνουν το κέρδισαν με αγώνα και
θυσίες. Δεν μπορεί καμιά κυβέρνηση να το βάλει στο γύψο» τονίζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

«Όσοι επιχείρησαν ιστορικά να επιβάλλουν το γύψο στους αγώνες «έσπασαν τα μούτρα τους», το ίδιο θα συμβεί και με τους σημερινούς κυβερνώντες που εκπροσωπούν τα συμφέροντα του ΣΕΒ, των μεγαλοεπιχειρηματιών. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Δηλώνουμε απειθαρχία» προσθέτει.
«Το δικαίωμα στην απεργία και στη διαδήλωση δεν χαρίστηκε, κερδήθηκε με αγώνες και θυσίες από τους εργαζόμενους και είμαστε αποφασισμένοι με τη σειρά μας να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμά μας να παλεύουμε» δηλώνει η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας υπογραμμίζει ότι μαζί με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και στο περιεχόμενο των αγώνων τους. Δε θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν, να παλεύουν και να διεκδικούν απέναντι τους.

Ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. 

«Θέλουν να τηρείται σιγή νεκροταφείου μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς για να περνάνε ανενόχλητοι δεκάδες αντεργατικούς νόμους» τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας προσθέτοντας πως «γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτό που φοβούνται είναι η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων, ένα μαζικό και δυνατό Συνδικάτο, γι' αυτό και παίρνουν τα μέτρα τους». «Είμαστε σε ετοιμότητα για να απαντήσουμε όταν και αν φέρει η κυβέρνηση αυτό το έκτρωμα προς ψήφιση. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όλα όσα κερδήθηκαν με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες» σημειώνει.

«Αυτό που πραγματικά τους τρομάζει είναι η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων με ταξικό προσανατολισμό που στόχο θα έχουμε τις δικές μας ανάγκες και στο στόχαστρο μας θα μπαίνει ο ορατός εχθρός μας, ο καπιταλισμός. Τώρα πρέπει οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούμε στα σωματεία μας, να συμμετέχουμε ενεργά στη δράση τους και κάτω από τη σημαία των δικών μας αναγκών να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας» επισημαίνει το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Νομού Αττικής.

«Δεν θα τους περάσει. Και αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά» τονίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. «Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς (...) Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι οι αγώνες μας θα μπουν στο γύψο για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων» σημειώνει και καλεί σε γενικό συναγερμό και αγωνιστική ετοιμότητα επισημαίνοντας: «Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου άμεσα να ενημερώσουν, να κουβεντιάσουν με όλους τους συναδέλφους και μέσα από μαζικές διαδικασίες να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης».

«Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα» τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στη «Tasty».
«Η κανονικότητα τους επιτάσσει σιγή νεκροταφείου και σκυμμένο κεφάλι. Η πρόθεση παρέμβασης στις διαδηλώσεις συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στο γύψο» σημειώνει το Συνδικάτο Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά Ν. Ηρακλείου.

Οι μαζικοί φορείς του εργατικού - λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, «να αντιδράσουν αγωνιστικά, μαχητικά συλλογικά κι οργανωμένα να καταδικάσουν τέτοιου είδους εκτρώματα, να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα» επισημαίνει το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Ν. Θεσσαλονίκης.
«Το έργο το έχουμε ξαναδεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Να μην το επιτρέψουμε» σημειώνει το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Αργολίδας.
«Το δικαίωμα της απεργίας, των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο! Οι αγώνες δε θα μπουν στο γύψο!» τονίζει σε ανακοίνωσή της και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νομού Πέλλας στον Ιδιωτικό Τομέα.

Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, από την πλευρά της αναφέρει ότι «δε θα περάσει η σιγή νεκροταφείου» και καλεί τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου