Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Διάταγμα για την «προστασία» αγαλμάτων

Ποινή φυλάκισης 10 ετών για όσους ρίχνουν αγάλματα στις ΗΠΑ προωθεί με Προεδρικό Διάταγμα ο Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις «αποκαθηλώσεις» ανδριάντων του ρατσιστικού παρελθόντος της χώρας από χιλιάδες διαδηλωτές σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ.


Σε σχετική ανάρτησή του στο «Τουίτερ», ο πρόεδρος Τραμπ ισχυρίστηκε ότι το διάταγμα θα έχει άμεση ισχύ και δεν θα εξασφαλίζει εξαιρέσεις σε κανέναν.
Τα μέτρα του προέδρου Τραμπ αναμένεται να δυναμώσουν τη λαϊκή οργή για την όξυνση των ρατσιστικών και ταξικών ανισοτήτων στις ΗΠΑ, καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις από άκρο σε άκρο στις ΗΠΑ και οι συγκρούσεις με την αστυνομία.
 
Από την διαδήλωση στο Λος Άντζελες

Χθες ο Τραμπ, βρέθηκε στην Αριζόνα. Επισκέφτηκε το συνοριακό τείχος με το Μεξικό στην Αριζόνα, προσπαθώντας να δώσει έμφαση στην σκληρή του στάση στο μεταναστευτικό ζήτημα και να ενδυναμώσει την προεκλογική εκστρατεία για την επανεκλογή του, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με προβλήματα από την κρίση της COVID-19 και την επισφαλή πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Τραμπ στο τείχος στα σύνορα με το Μεξικό




Σε αυτή την ρότα κινήθηκε και η ομιλία του σε νέους Ρεπουμπλικάνους στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Την ομιλία του επισκίασε η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε έξω από την εκκλησία, όπου μίλησε ο Τραμπ, αλλά και η διάλυσή της από τις αστυνομικές δυνάμεις, με την χρήση πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων.


(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Associated Press»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου