Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Εφυγε από τη ζωή ο σ. Θανάση Καραγιάννη

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς συναγωνιστές και φίλοι στο σύντροφο Θανάση Καραγιάννη, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.
Η κηδεία του σ. Θανάση θα είναι πολιτική και θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 στα κοιμητήρια του Ευόσμου. Το πούλμαν από τα Ρουμάνικα Νεάπολης θα αναχωρήσει στις 12 το μεσημέρι.

Συλλυπητήριο της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Η Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον σ. Καραγιάννη Θανάση που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών.

Ο σ. Θανάσης Καραγιάννης γεννήθηκε στο Λιτόχωρο Πιερίας το 1930, από φτωχή οικογένεια κομμουνιστών. Από μικρό παιδάκι για τις ανάγκες της επιβίωσης δούλεψε σαν βοσκός. Οι άθλιες συνθήκες δουλειάς και το κυνηγητό που έζησε η οικογένειά του από τους ταγματασφαλίτες της περιοχής, τον οδήγησαν στο να καταταγεί στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας το 1946, στον οποίο υπηρετούσε και ο αδερφός του. Στις συνθήκες της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ, μέσα στη φωτιά και το ατσάλι, γίνεται μέλος του Κόμματος το 1949.

Ο σ. Καραγιάννης υπήρξε πολυβολητής αρχικά και μετέπειτα σύνδεσμος στο Γενικό Αρχηγείο του ΔΣΕ. Με την υποχώρηση πέρασε από τη θέση Μπάρτα στο Ελ Μπασάν και συνέχισε με καθήκοντα κομματικού συνδέσμου Μπουρέλι - Ελ Μπασάν.

Πήρε μέρος σε όλες τις κορυφαίες μάχες, στη μάχη του Γράμμου, στην ανακατάληψη του Γράμμου, στον ελιγμό στο Βίτσι.

Στη μάχη του Κλέφτη τραυματίστηκε από όλμο που έπεσε στο πολυβολείο του. Εκεί από ένα βλήμα που πετάχτηκε έπαθε μόνιμη βλάβη στο δεξί χέρι. Μετά από τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του ΔΣΕ όπου χειρουργήθηκε από τον σ. Πέτρο Κόκκαλη.

Από το Μπουρέλι της Αλβανίας μεταφέρθηκε στο Προυέστι της ΛΔ Ρουμανίας. Ο σ. Καραγιάννης συμμετείχε στην ομάδα που κινητοποιήθηκε για τη διάσωση του Αρχείου του Κόμματος και του σταθμού της Ελεύθερης Ελλάδας από τους οπορτουνιστές.

Μετά τον επαναπατρισμό του, το 1989, ανέλαβε χρεώσεις στη Θεσσαλονίκη, ήταν μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης και για πολλά χρόνια γραμματέας της ΚΟΒ Νεάπολης.

Η ΕΠ αποχαιρετά ένα σεμνό σύντροφο, έναν πραγματικό μαχητή, που σε όλη του τη ζωή τίμησε τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ. Το δικό του παράδειγμα, μαζί με το παράδειγμα ολόκληρης της δρακογενιάς της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας θα συνεχίζει να μας εμπνέει, για να πορευτούμε ακόμα πιο αποφασιστικά στον δρόμο που αυτοί ακολούθησαν, μέχρι την τελική νίκη, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
Αντίο σύντροφε Θανάση.

Η ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στο γιο του και στους συγγενείς του. Η κηδεία του σ. Θανάση θα είναι πολιτική και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Ιούνη στις 12.30 στα κοιμητήρια του Ευόσμου. Το πούλμαν από τα Ρουμάνικα Νεάπολης θα αναχωρήσει στις 12 το μεσημέρι.

1 σχόλιο:

  1. Καλό ταξίδι Σύντροφε!

    Πάντα πρώτος, σε όλες τις χρεώσεις, από την ποιο απλή μέχρι την ποιο σύνθετες.
    Πολλές φορές τσατιζόμουν με τον εαυτό μου που δεν μπορούσα να σε ακολουθήσω.

    ΑΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου