Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Μέρα δράσης για τους εργαζόμενους σε εμπορικά καταστήματα

Δεκάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, το Σάββατο 27 Ιούνη, συμμετείχαν στη μέρα δράσης για νέους και νέες που εργάζονται σε εμπορικά καταστήματα, στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΚΝΕ, με τίτλο: «Οι "αφανείς ήρωες" να γίνουν πρωταγωνιστές!».

Σε 12 σημεία στην Αθήνα και τον Πειραιά, σε εμπορικά κέντρα και δρόμους, στήθηκαν stands με τα προπαγανδιστικά υλικά της καμπάνιας,
όπου εκατοντάδες εργαζόμενοι και νέοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ για την κατάσταση που βιώνουν οι «αφανείς ήρωες» των εμπορικών καταστημάτων, οι νέοι εργαζόμενοι που δουλεύουν με 400 ευρώ, με σπαστά ωράρια, εκ περιτροπής κ.λπ.

Αποκαλυπτικά ήταν τα στοιχεία για τον όμιλο «Inditex» στον οποίο ανήκουν εμπορικές εταιρείες «Zara», «Bershka», «Pull & Bear» κ.ά., όπου έχει ανακοινωθεί ότι μέσα στο έτος 2021 θα κλείσουν 1.200 καταστήματα από τα 7.500 που έχει σε όλο τον κόσμο, τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του ομίλου το 2016 ήταν ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου και σταθερά από τους πιο πλούσιους, με κύκλο εργασιών της εταιρίας για το 2019 να διαμορφώνεται στα 519 εκατομμύρια! Την ίδια στιγμή, βέβαια, οι εργαζόμενοι του ομίλου ανέφεραν στην εξόρμηση ότι δεν έχουν δει το μισθό τους τα τελευταία χρόνια να ξεπερνά τα 400 ευρώ, δουλεύουν και Κυριακές, δεν έχουν ζήσει διακοπές μακράς διάρκειας, γιορτές κ.λπ.


Αντίστοιχα, απασχόλησε πολύ στη συζήτηση η αύξηση της ανεργίας στον κλάδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο ΟΑΕΔ, οι άνεργοι εμποροϋπάλληλοι αυξήθηκαν τον τελευταίο χρόνο κατά 25,13%.

Η ΚΝΕ και μέσω αυτής της μέρας δράσης, κάλεσε τους νέους εργαζόμενους να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων, πρωταγωνιστές για την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούνε.
Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται κι άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα, που θα μεταφέρουν το σύνθημα της καμπανιάς της ΚΝΕ: «Οι "αφανείς ήρωες" να γίνουν πρωταγωνιστές! Δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους!».
1 / 13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου