Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

«Η βάση της Σούδας είναι πιο δραστήρια από ποτέ!»

Τη βάση της Σούδας επιθεώρησε σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κων. Φλώρο, στους οποίους έγινε ενημέρωση για τη δραστηριότητα και το ρόλο της αμερικανικής βάσης από τον διοικητή της, πλοίαρχο Ρ. Τέγουελ.


Ο Τζ. Πάιατ χαρακτήρισε τη βάση «κόσμημα στο στέμμα» και «ναυαρχίδα» της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, εστιάζοντας στο πόσο «κρίσιμη» είναι η διμερής συνεργασία στη Σούδα για «την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή».

Δείχνοντας δε το μέγεθος της ελληνικής εμπλοκής στους αμερικανοΝΑΤΟικους σχεδιασμούς, σημείωσε πως η βάση της Σούδας είναι σήμερα πιο δραστήρια από ποτέ», προσθέτοντας πως «είναι η πιο σημαντική πλατφόρμα μας για την προβολή της αμερικανικής δύναμης σε μια στρατηγικά δυναμική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», την οποία προσδιόρισε «από τη Συρία έως τη Λιβύη, έως το σημείο ελέγχου της Μαύρης Θάλασσας (Δαρδανέλια)».

Επίσης, μίλησε για «εμβάθυνση της συνεργασίας μας με την κοινότητα των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων», με αφορμή και την άσκηση που παρακολούθησαν στον κόλπο της Σούδας. Μάλιστα, δήλωσε «εντυπωσιασμένος από τη δουλειά» που κάνουν οι Αμερικανοί κομάντος στην περιοχή, αλλά και «από τις δυνατότητες να επεκτείνουμε τη δουλειά μας εδώ (σ.σ. στη Σούδα) μετά και την επικύρωση της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας».

Στη συνέχεια ο πρέσβης των ΗΠΑ επισκέφθηκε  το ΝΑΤΟικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής, το οποίο χαρακτήρισε «κορυφαίο πολύπλευρο εκπαιδευτικό κέντρο», «σύμβολο του ηγετικού ρόλου της Ελλάδας στη Συμμαχία και "κλειδί" των προσπαθειών μας για την αύξηση της διαλειτουργικότητας και των κοινών εκπαιδεύσεων» μονάδων του ΝΑΤΟ σε ζητήματα θαλάσσιας ασφάλειας, ναυτικών επιχειρήσεων κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου