Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Ακούστηκε δυνατά το σύνθημα του Street Art Festival «Capitalism means I can’t breathe

Το σύνθημα του Street Art Festival «Capitalism means I can’t breathe. Άλλαξε τον κόσμο το έχει ανάγκη» ακούστηκε δυνατά στον Εύοσμο, στην Ηλιούπολη και στην παραλία της Θεσσαλονίκης από εκατοντάδες μαθητές, που επισκέφτηκαν, συμμετείχαν στις δραστηριότητες και συζήτησαν με την ΚΝΕ!


Οι μαθητές μέσα από τις εκθέσεις που είχαν ετοιμάσει με μεράκι, μέσα από τις συζητήσεις και τα παιχνίδια προβληματίστηκαν, συζήτησαν και τραγούδησαν για όλα εκείνα που δεν τους αφήνουν να «ανασάνουν» αλλά και για το πώς θα τα αλλάξουν.

Πιο συγκεκριμένα στον Εύοσμο η πλατεία γέμισε με μαθητές που συζήτησαν με τον καθηγητή του 2ου γυμνασίου Νάσο Χαλκίδη, μέλος του ΚΚΕ. Οι μαθητές ρώτησαν για ότι τους απασχολεί σε σχέση με τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και το νέο νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση, τις κάμερες στις αίθουσες, την τράπεζα θεμάτων και τον κορονοϊό. Στη συνέχεια ακολούθησε χορευτικό από μαθητές και dance battle με τη συμμετοχή του κοινού. Το Street Art Festival έκλεισε με συναυλίες από τους ΚΧΘ και ΝΙΚ που έδωσαν τον παλμό και ξεσήκωσαν το κοινό με το hip hop τους και το συγκρότημα «Πέλαγος» που ολοκλήρωσε τη βραδιά με έντεχνα κομμάτια. Στο χώρο υπήρχε γωνιά για τη μόλυνση του περιβάλλοντος που την είχαν στήσει οι μαθητές.

Στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη το πρόγραμμα ξεκίνησε με το παιχνίδι: «Ο πιο αδύναμος κρίκος», με αρκετούς μαθητές να διαγωνίζονται για να μαζέψουν τους 10 πόντους και να «περάσουν την τάξη». Στη συνέχεια ακολούθησε debate με μαθητές σχολείων της περιοχής για το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την εκπαίδευση, την τηλεκπαίδευση και τις κάμερες στις τάξεις, όπου μέσα από τη διαδραστική συζήτηση κατέληξαν να ανατρέψουν ένα ένα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για την τράπεζα θεμάτων. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με battle dance και ολοκληρώθηκε με hip hop live από τους Νόσπα και Ζακ.

Τέλος, στην παραλία οι μαθητές έστησαν «γωνίες» με σκάκι, πειράματα φυσικής, γρίφων και ηχοληψίας, σκίτσου και γκράφιτι. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τουρνουά 5x5 και έκλεισε με συναυλία με μέλη από το συγκρότημα «Noma nloco».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου