Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Κοινή η πάλη των λαών μας

Μήνυμα της Σενέμ Ντορούκ, ΓΓ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας 
και μέλους της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας

Στο μήνυμά της η Τουρκάλα συντρόφισσα Σενέμ Ντορούκ σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Η Τουρκία αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες του ΝΑΤΟ, λόγω της στρατιωτικής της δύναμης και της γεωστρατηγικής της θέσης. Είναι φανερό ότι αυτός ο οργανισμός, ο οποίος φέρνει πολέμους, εκμετάλλευση, χάος και
θάνατο στους λαούς όλου του κόσμου, δεν μπορεί επ' ουδενί να βοηθήσει τη νεολαία και το λαό της Τουρκίας».

«Πάνω από 100 ΝΑΤΟικές βάσεις λερώνουν τα εδάφη της Τουρκίας. Η ΚΝ Τουρκίας προσπαθεί να καλλιεργήσει το αντιιμπεριαλιστικό αίσθημα στη νεολαία και να οργανώσει τον αγώνα ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες που γεννά ο ιμπεριαλισμός».

Και συνέχισε: «Ο σοσιαλισμός είναι η μόνη πραγματική και ρεαλιστική λύση για να ξεφορτωθούμε τον ιμπεριαλισμό, τους πολέμους, την ανεργία, την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, τις επιδημίες, το σύστημα που μας στερεί το μέλλον μας. Οι εντάσεις μεταξύ των χωρών δεν μπορούν να εξεταστούν χωρίς να παίρνονται υπόψη οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί.

Είναι γεγονός ότι η στάση του Ερντογάν παίζει σημαντικό ρόλο στην ένταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όμως ο ισχυρισμός ότι αυτή η ένταση οφείλεται μόνο στην προσέγγιση του Ερντογάν δεν μας επιτρέπει να δούμε το εξής: Οπως προανέφερα, το ΝΑΤΟ δεν είναι οργανισμός ειρήνης αλλά πολέμου. Οσο οι ανταγωνισμοί στο ιμπεριαλιστικό σύστημα οξύνονται, τόσο έρχονται στο φως ο ανταγωνισμός και οι συμμαχίες μεταξύ των χωρών (...) Είναι ξεκάθαρος ο λόγος γιατί το κεφάλαιο προκαλεί εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Είναι το μοίρασμα των φυσικών πόρων της περιοχής και ανταγωνισμός για την κατανομή τους. Γι' αυτή την ένταση υπεύθυνες είναι οι αστικές τάξεις και των δύο χωρών. Οι θέσεις των άλλων αστικών πολιτικών κομμάτων, πέραν της κυβέρνησης του ΑΚΡ, δεν αποκλίνουν από τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Υπάρχει το παράδειγμα των αστικών κομμάτων για να προσφέρουν στήριξη στις διασυνοριακές στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποιεί η Τουρκία στη Συρία.

Προκειμένου να εναντιωθούμε στην ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, είναι απαραίτητο να εναντιωθούμε στον ιμπεριαλισμό και τη δικτατορία της αστικής τάξης.

Ο ανταγωνισμός και οι εντάσεις ανάμεσα στις αστικές τάξεις της Τουρκίας και της Ελλάδας δεν είναι πιθανό να μειωθούν μέσω των διευθετήσεων που προτείνουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Παραμένει επίκαιρη και πραγματική η πιθανότητα μιας στρατιωτικής σύγκρουσης. Δεν είναι ρεαλιστικό οι λαοί της Τουρκίας και της Ελλάδας να προσδοκούν θετική πρόοδο στις σχέσεις των χωρών τους με τη βοήθεια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Οι ιμπεριαλιστές τρέφονται από την εχθρότητα μεταξύ των λαών. Για τα συμφέροντά τους δεν θα διστάσουν να στρέψουν τους λαούς των δύο χωρών τον έναν απέναντι στον άλλον, και δεν θα έχουν κανέναν ενδοιασμό να προχωρήσουν σε νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους στην περιοχή.

Ο λαός και η νεολαία των δύο χωρών είναι αυτοί που επωμίζονται μεγάλες ευθύνες. Οι νέοι και οι νέες των δύο χωρών θα θέσουμε στο επίκεντρο την εργατική τάξη και τη διεθνιστική αλληλεγγύη, και δεν θα επιτρέψουμε να στραφούν οι λαοί ο ένας ενάντια στον άλλον για τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού. Η κοινή πάλη της νεολαίας των δύο γειτονικών χωρών στοχεύει στο γκρέμισμα του καπιταλισμού. Οι νέοι θα υψώσουν τη φωνή της ειρήνης και της αδελφοσύνης ενάντια σε όλους αυτούς που εσκεμμένα φουσκώνουν τον εθνικισμό στις δύο χώρες, θα παλέψουν μαζί για την προλεταριακή επανάσταση.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους μας στην Ελλάδα. θα γκρεμίσουμε αυτό το κοινωνικό σύστημα όπου κυριαρχούν η ανισότητα, η αδικία, η εκμετάλλευση. Μαζί θα χτίσουμε ένα φωτεινό μέλλον».

1 σχόλιο:

  1. Οπως ακριβώς τα λέει η συντρόφισσα. Οσο θα υπάρχει καπιταλισμός θα υπάρχει ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Παλεύουμε ενάντια στον Καπιταλισμό και τους πολέμους του χωρίς κανένα πασιφισμό. Ενισχύουμε παντού την Λαική συμμαχία για συγκέντρωση δυνάμεων και σε περίπτωση ιμπεριαλιστικού πολέμου οι δύο λαοί πρέπει να παλέψουν κάτω απο την δική τους ταξική σημαία υπερασπίζοντας ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑ αντιμετωπίζοντας ντόπια και ξένη αστική τάξη σαν εισβολέα με εξοδο απο τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο και νίκη της εργατικής λαικής εξουσίας. Οτιδήποτε άλλο έχει ...πληρωθεί με πολύ αίμα απο τους λαούς.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου