Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Oμιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή για να μην πληρώσει ξανά ο λαός την κρίση τους

Μαζική, με παλμό και μαχητικότητα ήταν η συγκέντρωση το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Εύοσμου με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με την οποία έκλεισε η επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Μέλη και φίλοι του Κόμματος, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες, γέμισαν την πλατεία διατρανώνοντας τις δίκαιες διεκδικήσεις
τους ενάντια στη ρύπανση και την ενεργειακή φτώχεια, μείζονα προβλήματα για την περιοχή.
Ενάντια στους σχεδιασμούς να πληρώσουν ξανά και τη νέα κρίση, έχοντας ακόμα στις πλάτες τους τις βαριές συνέπειες της προηγούμενης.

Με συνθήματα όπως «Φτάνει πια, πληρώσαμε πολλά, να πληρώσουν τώρα τα αφεντικά» και «Κανένας φόβος καμία υποταγή, εμπρός λαέ για την ανατροπή» εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να κρατούν ψηλά τις σημαίες του αγώνα. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Κώστας Παρασκευάς μέλος του ΠΓ της ΚΕ, η Θεανώ Καπέτη μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του Κόμματος Γ. Δελής και Λ. Στολτίδης.

Στο τέλος της ομιλίας του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δέχτηκε από τον σύντροφο Θ. Σολομωνίδη ένα μαρμάρινο  σφυροδρέπανο.
 
Συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην καύση απορριμμάτων στην «ΤΙΤΑΝ»
 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε με εκπροσώπους από την Πρωτοβουλία των 128 συλλόγων, σωματείων και φορέων, ενάντια στην καύση απορριμμάτων στην «ΤΙΤΑΝ» Ευκαρπίας.

Τον Γιώργο Φαρσακίδη επισκέφτηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον εικαστικό και λογοτέχνη, παλαίμαχο κομμουνιστή, Γιώργο Φαρσακίδη επισκέφτηκε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη. Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, όπως και η μεταξύ τους συζήτηση για τις εξελίξεις, ενώ ο Δ. Κουτσούμπας τον ενημέρωσε για την προετοιμασία της εκδήλωσης που διοργανώνει το Κόμμα για τη Μακρόνησο και του μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς της Κεντρικής Επιτροπής.

Συνάντηση με εργαζόμενους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε με την Επιτροπή Αγώνα συμβασιούχων εργαζομένων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ των Δήμων Θεσσαλονίκης, που δραστηριοποιείται στο πλαίσιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η πρόθεση του δημάρχου Πυλαίας - Χορτιάτη, που είναι και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, να κλείσει άλλους δύο παιδικούς σταθμούς σε Πανόραμα και Φύλιρο, δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι, με πρόσχημα ότι «δεν βγαίνουν οικονομικά», ότι «τα έξοδα πολλά, τα έσοδα λίγα...» και ζήτησαν τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Συμβασιούχοι εργαζόμενοι από τους Δήμους Θέρμης, Δέλτα, Ευόσμου κλπ. αναφέρθηκαν στο καθεστώς ομηρίας με το οποίο εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια μέσα από ανανεώσεις των συμβάσεών τους, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων. Είπαν ότι με πρόσχημα τη δίχρονη Προσχολική Αγωγή οι δήμοι σχεδιάζουν συρρίκνωση και κλείσιμο παιδικών σταθμών, ενώ οι ανάγκες παραμένουν και διαρκώς αυξάνονται.
Ανέδειξαν την ανάγκη για λειτουργία όλων αυτών των δομών με κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό και δήλωσαν ότι θα παλέψουν για να μη γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να μη μείνει κανένα παιδί έξω από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι το ΚΚΕ στηρίζει πολύμορφα τον αγώνα τους και θα συνεχίσει να κάνει παρεμβάσεις και στη Βουλή και όπου αλλού χρειαστεί. Τόνισε ότι χρειάζεται κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία αυτών των δομών ώστε να μην οδηγηθεί η κατάσταση σε αδιέξοδο και οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες αναγκαστούν να πάνε τα παιδιά τους στις ιδιωτικές δομές. Και, βεβαίως, σημείωσε ότι πρέπει να εξασφαλιστεί και η δουλειά όλων των εργαζομένων, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με μόνιμη και σταθερή εργασία.

Συναντήσεις με εργαζόμενους σε hot spot, «Βοήθεια στο Σπίτι» και τον δήμαρχο Ευόσμου


Με εργαζόμενους στο hot spot Διαβατών και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» συναντήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας του στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου. Και οι δύο αντιπροσωπείες των εργαζομένων εξέφρασαν την αγωνία τους για τις δουλειές τους, καθώς στα hot spot άρχισαν απολύσεις ενώ η προκήρυξη για προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αφήνει εκτός ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργαζομένων. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επανέλαβε τη στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και δεσμεύτηκε ότι όπως πάντα θα συνεχίσει τον αγώνα για την ικανοποίησή τους.

Επίσης ο Δ. Κουτσούμπας είχε σύντομη συνάντηση με τον δήμαρχο Κορδελιού - Ευόσμου Κλ. Μανδαλιανό στο Δημαρχείο της πόλης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θ. Κοκονάς και Λ. Ναθαναηλίδης. Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα σοβαρότατα προβλήματα της πόλης όπως η δυσοσμία, η υψηλή ανεργία, η υποστελέχωση υπηρεσιών, η έλλειψη παιδικών σταθμών, η υποχρηματοδότηση κ.ά. ζητώντας τη στήριξη του ΚΚΕ στην προσπάθεια επίλυσής τους. Ο Δ. Κουτσούμπας δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί σε αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου