Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

10ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ


Ξεκινά, 24/9/1950, τις εργασίες του το 10ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ (24/9-1/10/1950), υπό συνθήκες τρομοκρατίας και νοθείας. 

Ως προς τους στόχους των διοργανωτών του το Συνέδριο θεωρήθηκε επιτυχές, αφού, από τη μια υιοθετήθηκαν «οι σκοποί και υποχρεώσεις της ΔΣΕΕΣ» (της ρεφορμιστικής συνδικαλιστικής διεθνούς - διάσπαση της ΠΣΟ) και από την άλλη «η ΓΣΕΕ σώθηκε από τον κομμουνισμό».

Η δύναμη του Ενιαίου Συνδικαλιστικού Κινήματος Ελλάδας, όπου συσπειρώνονταν οι ταξικές δυνάμεις, καταγράφηκε στο 10% περίπου του συνόλου των αντιπροσώπων. 

Βέβαια, όπως υπογραμμίστηκε και από τους ίδιους τους ξένους παρατηρητές, το ποσοστό αυτό δεν ανταποκρινόταν στην πραγματική του δύναμη στις εργατικές μάζες.

 

2 σχόλια:

  1. Η δύναμη του Ενιαίου Συνδικαλιστικού Κινήματος Ελλάδας, όπου συσπειρώνονταν οι ταξικές δυνάμεις, καταγράφηκε στο 10% περίπου του συνόλου των αντιπροσώπων..... Ηταν πολύ μακρύς ο δρόμος μέχρι την δημιουργία του ΠΑΜΕ και της Κοινωνικής Συμμαχίας το 1999... με τον πλήρη διαχωρισμό των ταξικών δυνάμεων απο τον ρεφορμισμό οπορτουνισμό. Δεν μηδενίζω τίποτα απλά τονίζω τον ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεκινά, 24/9/1950, τις εργασίες του το 10ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ (24/9-1/10/1950), υπό συνθήκες τρομοκρατίας και νοθείας..... Σε συνθήκες ...κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.... με το ΚΚΕ παράνομο απο το 1925 και την ...ΕΔΑ... στην νομιμότητα..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου