Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Καθολική συμμετοχή στην απεργία των ναυτεργατών


Με καθολική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, οι ναυτεργάτες δίνουν απάντηση στην ένταση της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει εφοπλιστές και κυβέρνηση στο σύνολο των εργασιακών τους δικαιωμάτων, βάζοντας ανοιχτά πια στο στόχαστρο τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας - αρχής γενομένης από την κατάργηση των ΣΣΕ στα ποντοπόρα πλοία, σύμφωνα με νομοθετική διάταξη που πέρασε η κυβέρνηση στο τέλος Ιούλη - αλλά και τα συνδικαλιστικά ναυτεργατικά δικαιώματα.

Οι ναυτεργάτες βρέθηκαν από τα ξημερώματα στους καταπέλτες των πλοίων περιφρουρώντας την απεργία τους, ενώ στο πλευρό τους είχαν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, εργατικά Σωματεία και φορείς της περιοχής.

Την απεργία έχουν προκηρύξει η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και η Ένωση Ηλεκτρολόγων (ΠΕΝΗΗΕΝ).

Τα ναυτεργατικά σωματεία διεκδικούν: Ανανέωση των ΣΣΕ με αυξήσεις, υποχρεωτική - δημόσια Ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες. Να παρθούν πίσω όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις. Πλήρη - σταθερή εργασία, με μείωση του εργάσιμου χρόνου, προσαρμογή των οργανικών συνθέσεων στις αυξημένες ανάγκες. Ουσιαστική προστασία των ανέργων κ.ά.

Στην απεργία συμμετέχει και η Ένωση Ναυτών.


 

2 σχόλια:

  1. Η ένωση ναυτών κάνει την ανάγκη φιλοτιμία. Ο Νταλακογεώργος με τη παρέα του είναι μέρος του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Αλλάζει τα κόμματα σαν τα πουκάμισα σήμερα βρίσκεται στη ΛΑΕ τακίμι με τους Τροτσκιστές του ΝΑΡ και τους Μανιαδάκηδες του Κεντρίστικου οπορτουνισμού. Ολα τα ..μωρά... του καπιταλισμού στη πίστα για τη δημιουργία του νέου οπορτουνιστικού αναχώματος. Τώρα πως ταιριάζουν μαζί όλοι αυτοί που το 1989 1991 τάχα διαφωνούσαν μεταξύ τους τίποτα παράξενο. Τους ενώνει ο Καπιταλισμός. Καρακόλια του ήταν πάντα.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νταλακογεώργος το ..νέο στέλεχος... το 1986.. που ανέλαβε στη θέση του άξιου κομμουνιστή Γ.Δεστούνη όταν πέθανε την στιγμή που υπήρχαν σύντροφοι να αναλάβουν Στην δεξιά οπορτουνιστική ομάδα με τον ..φαράκο.. υπέρμαχος του ..συνασπισμού.. και των κυβερνήσεων Τζανετάκη Ζολώτα. Πιστός υπηρέτης του καπιταλισμού με οπορτουνιστική προβιά. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου