Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Μνημείο της ΚΕ του ΚΚΕ στην Μακρόνησο

Σήμερα στις 7 το απόγευμα στο κολαστήριο της Μακρονήσου, στο «Νταχάου της Μεσογείου», θα αποκαλυφθούν οι πέντε ανθρώπινες μορφές κατασκευασμένες από ανοξείδωτο σίδερο, που αποτελούν το βασικό σημείο της σύνθεσης του μνημείου που ανέγειρε η ΚΕ του ΚΚΕ, για να τιμήσει τα χιλιάδες μέλη του Κόμματος, τους χιλιάδες αγωνιστές που κράτησαν ψηλά τη σημαία της κοινωνικής απελευθέρωσης από τα δεσμά της ταξικής εκμετάλλευσης.

Στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του μνημείου, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης και αναπληρωτής καθηγητής της ΑΣΚΤ Μάρκος Γεωργιλάκης, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θα ακολουθήσει συναυλία με τα έργα του Θάνου Μικρούτσικου «Καντάτα για τη Μακρόνησο» σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη». Στην εκδήλωση θα τραγουδήσουν η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Κώστας Θωμαΐδης. Η καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου. Παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Αγάθος (τρομπέτα), Γιώργος Κατσίκας (τύμπανα), Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο), Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο), Θύμιος Παπαδόπουλος (φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο), Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρα), Τζίμης Σταρίδας (τρομπόνι).

Δεκάδες μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ προετοιμάζουν τον χώρο της εκδήλωσης





Στη Μακρόνησο έφτασαν νωρίς το πρωί της Κυριακής δεκάδες μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, με σκοπό να προετοιμάσουν τον χώρο για την εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ το απόγευμα.  Πριν τις 8 το πρωί η προετοιμασία είχε ξεκινήσει. Το πλοίο που ξεκίνησε από το Λαύριο ξεφόρτωσε στο ξερονήσι της Μακρονήσου.


Αμέσως μετά την αποβίβαση οι εργασίες άρχισαν: Άλλοι ανέλαβαν την καθαριότητα, άλλοι τη μεταφορά του απαραίτητου εξοπλισμού, άλλοι την προετοιμασία του χώρου της εκδήλωσης.

Σύντροφοι κάθε ηλικίας έχουν αναλάβει ο καθένας το πόστο του προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για να υποδεχθούν τους επισκέπτες που θα φτάσουν το απόγευμα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.



Οδηγίες για τους συμμετέχοντες
Όλα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν όσους θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, εκπληρώνοντας ένα βαρυσήμαντο χρέος, χρειάζεται να ακολουθήσουν τις εξής οδηγίες που δίνει το Γραφείο Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης:
1.      Να είναι έγκαιρα στα σημεία επιβίβασης στα λεωφορεία και στο πλοίο.
2.      Να φορούν κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.
3.      Να είναι εξοπλισμένοι με καπέλα - αντηλιακά, να έχουν μαζί τα απαραίτητα φάρμακα ιδιαίτερα όσοι πάσχουν από κάποιες αλλεργίες, κ.λπ.
4.      Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλα τα μέσα μεταφοράς προς τη Μακρόνησο: Στο λεωφορείο και το πλοίο και προφανώς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
5.      Καλό είναι να έχουν μαζί τους κάποιο ελαφρύ σνακ ή σάντουιτς, διότι πάνω στο νησί θα διατίθεται μόνο εμφιαλωμένο νερό.

Στο λιμάνι του Λαυρίου κατά την επιβίβαση στο πλοίο πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, όπως και πάνω στο πλοίο κατά τη διάρκεια του σύντομου ταξιδιού.

Στη Μακρόνησο πρέπει να υπάρχει φροντίδα να διατηρείται ο χώρος καθαρός.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, η αναχώρηση πρέπει να γίνει επίσης με τάξη, με βάση τα δρομολόγια που θα υποδειχθούν, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός στην προβλήτα. Κάθε ομάδα να παραμένει στο χώρο της εκδήλωσης μέχρι να έρθει η σειρά της για την επιβίβαση στο πλοίο.

Με υπευθυνότητα, υπομονή, κομμουνιστική συνέπεια και συντροφικότητα, η εκδήλωση θα είναι από όλες τις πλευρές επιτυχημένη, αντάξια του ιστορικού, αγωνιστικού και ταξικού φορτίου που έχει.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ μεγάλη μέρα η σημερινή όπως και πέρυσι στην Γυάρο. Τίτλος τιμής για το ΚΚΕ που είχε το σθένος να φτιάξει όλα αυτά τα μνημεία σε ολόκληρη τη χώρα και να αναδείξει όλη αυτή την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ απο τα πεδία της μάχης μέχρι τους τόπους μαρτυρίου. Ενας αγώνας που μέχρι το 1991... ήταν στην αφάνεια και στην καλύτερη περίπτωση δεν μίλαγε κανείς για αυτό. Μέσα απο την πορεία αποκατάστασης των επαναστατικών χαρακτηριστικών του κόμματος πήρε την θέση που του αξίζει δίπλα στην Εποποιία του λαού στον Απελευθερωτικό αγώνα. Και είναι τιμή σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν τα πολύτιμα συμπεράσματα για το τι έφταιξε για όλη αυτή την καταστροφή και τι δεν πρέπει να κάνουμε ξανά. Αιώνια τιμή και δόξα σε όλους όσους πολέμησαν και θυσιάστηκαν σε αυτό τον αγώνα σε ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ τον Δεκέμβρη του 1944... στον ΑΡΗ που ήθελε να συνεχίσει με νέο Αντάρτικο μετά το Εγκλημα στην ΒΑΡΚΙΖΑ τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που απο την 1η μέρα μίλαγε για όλο το βάρος στον ένοπλο ταξικό αγώνα. Ολοι ΑΘΑΝΑΤΟΙ. Συνεχίζουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου