Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Σύσκεψη των σωματείων για την κλιμάκωσης της πάλης


Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Εργαζόμενων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας και το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας καλούν σε σύσκεψη τα σωματεία εργαζόμενων στους βιομηχανικούς κλάδους, την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη, στις 19.00, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, δίνοντας συνέχεια στην πάλη ενάντια στην εντεινόμενη αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου και προετοιμάζοντας την παραπέρα κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Περιεχόμενο της σύσκεψης είναι η οργάνωση της πάλης και η κοινή δράση των εργαζόμενων ενάντια στην πολιτική που εκθέτει την υγεία του λαού στον κίνδυνο της πανδημίας χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, ενάντια στην ίδια πολιτική που επιτίθεται στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, φορτώνοντας για μια ακόμα φορά στην πλάτη τους τα βάρη της νέας καπιταλιστικής κρίσης.

Τα σωματεία μπροστά στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα και στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 13 Οκτώβρη, σχεδιάζουν ήδη τις πρωτοβουλίες τους, διαμορφώνουν σχέδιο δράσης με συσκέψεις, συνελεύσεις, παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, ιεραρχώντας ψηλά το στόχο να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, σε κάθε εργαζόμενο και κάθε τίμιο συνδικαλιστή.

 

1 σχόλιο:

  1. Στόχοι πάλης και διεκδίκησης υπέρ της εργατικής τάξης και του λαού απο το μεγαλύτερο μέχρι το μικρότερο για την ανακούφιση και σωτηρία που πάντα όμως είναι προσωρινά στον καπιταλισμό και πρέπει να συνδέονται με τον τελικό στόχο που είναι η Καπιταλιστική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής με ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους πάντα μέσα απο την Λαική Συμμαχία. Καλή δύναμη σε όλους. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου