Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Διαβεβαιώνει το κεφάλαιο ότι διαθέτει το «know-how» για να το στηρίξει


Τη διαβεβαίωση στο κεφάλαιο ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων είναι «κοστολογημένες» και «ρεαλιστικές», καθώς και ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαθέτει το «know-how» να τις εφαρμόσει, παρείχε ο Αλ. Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζουμε ότι στη χθεσινοβραδινή ομιλία του παρουσίασε μια ακόμη πιο ...αναβαθμισμένη εκδοχή του προγράμματος «Μένουμε όρθιοι», τάζοντας στο κεφάλαιο δωρεάν εργαζόμενους. Ανάμεσα στα πολλά προνόμια, η πρότασή του περιλαμβάνει την κάλυψη από το κράτος του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών και του 40% του μισθού των εργαζομένων, καθώς και την παροχή μη επιστρεπτέας ενίσχυσης στις επιχειρήσεις, ύψους 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κυβέρνησε σε πολύ διαφορετικές συνθήκες από ότι σήμερα, βρήκαμε άδεια ταμεία, είχαμε υποχρέωση για υψηλά πλεονάσματα, καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας στις αγορές και τους εταίρους μας». Με βάση λοιπόν αυτά τα ...κεκτημένα που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ από το ξεζούμισμα του λαού, ανέφερε πως «σήμερα η κυβέρνηση δεν είναι αναγκασμένη να τηρεί κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας γιατί στην Ευρώπη ισχύει η ρήτρα διαφυγής. Σήμερα η κυβέρνηση έχει 37 δισ. ευρώ στα αποθεματικά των δημόσιων ταμείων που αφήσαμε εμείς και έχει πρόσβαση φτηνού δανεισμού. Εμείς δεν προτείνουμε πράγματα έξω από τη σφαίρα της λογικής. Είναι απολύτως κοστολογημένα τα μέτρα που προτείνουμε». Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι 3 δισ. είναι τα μόνιμα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ «και είναι επιβεβλημένα, απολύτως ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες», ενώ τα έκτακτα μέτρα, για όσο διαρκεί η κρίση, έχουν κόστος περίπου 8 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους, και είναι απολύτως επιβεβλημένα για να μην οδηγηθούμε σε κατάσταση κοινωνικής λεηλασίας».

Για τα Ελληνοτουρκικά, επέκρινε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό πως «ακολουθεί μία τακτική βλέποντας και κάνοντας, κινείται χωρίς πυξίδα», ωστόσο, ξεκαθάρισε πως είναι πρόθυμος να βάλει πλάτη στις διευθετήσεις που δρομολογούνται υπό ευρωατλαντική προβιά. Τη στιγμή που η ΕΕ σπρώχνει για «διάλογο» με ορίζοντα τη συνεκμετάλλευση, εκτίμησε πως «η Τουρκία θα πρέπει να πιεστεί και από την ΕΕ να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου».

«Αν είναι αληθές ότι επίκειται η επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία, να το χαιρετίσω, είναι θετικό να υπάρξει. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να γίνει σοβαρή προσπάθεια να προχωρήσουν οι διερευνητικές για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ και αν αυτές δεν καταλήξουν να πάμε στο διεθνές δικαστήριο», είπε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ με αφορμή τη συμφωνία στο Βερολίνο έθεσε το ερώτημα «αν η ατζέντα των διερευνητικών -που καλώς να ξεκινήσουν-, θα είναι η ίδια με αυτή που αφήσαμε εμείς το 2016».

Υπερασπιζόμενος την αμερικανοΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι εξαπάτησε τους πολίτες, καθώς «αντάλλαξε την άποψή του για το Μακεδονικό με την πρωθυπουργία». Επίσης, ανέφερε ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία όταν έρθουν στη Βουλή οι συμφωνίες με την γειτονική χώρα, μετά την επίσκεψη Ζάεφ στην Αθήνα. «Κάθε ψήφος υπέρ των συμφωνιών θα είναι και μία συγγνώμη για την αθλιότητα που έγινε πριν από δύο χρόνια και για την εξαπάτηση των απλών πολιτών. Περιμένουμε λοιπόν 158 συγγνώμες, βάζοντας μέσα και τον Αντώνη Σαμαρά», σημείωσε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου