Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Δεν ήταν οι ανώτατες δυνατές λόγω Ποινικού Κώδικα


Στο πλαίσιο μιας συνολικά θετικής απόφασης για την ποινική καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο δεν ήταν οι ανώτατες δυνατές και αυτές που αναλογούν στη βαρύτητα των εγκλημάτων τους. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, που συμπαρέσυρε προς τα κάτω τις ποινές. Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι ποινές πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα για να βρεθούν οι ναζί εγκληματίες στη φυλακή.

 Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

 

Οι ποινές

Σε ποινή κάθειρξης 13 χρόνων καταδικάστηκαν τα διευθυντικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης,  όπως ανακοίνωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Από τους κατηγορούμενους της ηγετικής ομάδας, μόνο στον Αρτ. Ματθαιόπουλο επιβλήθηκε μικρότερη ποινή (κάθειρξη 10 ετών).

Η ποινή κάθειρξης 13 ετών αφορά τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο και τους πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές που διεύθυναν την εγκληματική οργάνωση Ηλ. Κασιδιάρη, Γ. Λαγό, Χρ. Παππά, Γιώρ. Γερμενή και Ηλ. Παναγιώταρο.

Για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση

Από τους πρώην βουλευτές που κατηγορούνται για ένταξη, στους Π. Ηλιόπουλο και Ν. Κούζηλο επιβλήθηκε κάθειρξη 7 ετών, ενώ οι Γ. Γρέγος, Ελ. Ζαρούλια, Π. Ζησιμόπουλος, Δ. Κουκούτσης και Κ. Μπαρμπαρούσης καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 ετών.

Οι πρώην βουλευτές Χρ. Αλεξόπουλος, Μ. Αρβανίτης, Στ. Μπούκουρας και Ν. Μίχος καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 5 ετών.

Από 5 έως 7 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν μια σειρά άλλα στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσά τους η αστυνομικός Β. Πόπορη.

Για τη δολοφονία Φύσσα

Στον Γ. Ρουπακιά επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του Φύσσα, 10 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και 8 χρόνια για πλημμελήματα.

Από τους συνεργούς του Γ. Ρουπακιά, επιβλήθηκαν στον Γ. Πατέλη (πυρηνάρχης Νίκαιας) 8 χρόνια για συνέργεια και 6 για ένταξη, στον Ι. Άγγο 7 χρόνια για συνέργεια και 5 για ένταξη, στον Ι. Καζαντζόγλου 8 χρόνια για συνέργεια και 6 για ένταξη, στον Ελπ. Καλαρίτση 7 χρόνια για συνέργεια και 5 για ένταξη, στον Ι. Κομιάνο 7 χρόνια για συνέργεια και 5 για ένταξη, στον Αν. Μιχάλαρο 7 χρόνια για συνέργεια και 5 για ένταξη, στον Γ. Σκάλκο 6 χρόνια για συνέργεια και 3 για ένταξη, στον Γ. Σταμπέλο 7 χρόνια για συνέργεια και 5 για ένταξη, στον Λ. Τσαλίκη 7  χρόνια για συνέργεια και 5 για ένταξη, στον Αθ. Τσορβά 7 χρόνια για συνέργεια και 5 για ένταξη, στον Ν. Τσορβά 7 χρόνια για συνέργεια και 5 για ένταξη, στον Γ. Δήμου 6 χρόνια για συνέργεια και 3 για ένταξη, στον Αν. - Μ. Αναδιώτη 6 χρόνια για συνέργεια και 3 για ένταξη και στον Αρ. Χρυσαφίτη 6 χρόνια για συνέργεια και 3 για ένταξη.

 Για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες

Οι Δ. Αγριογιάννης, Μ. Ευγενικός, Θ. Μαριάς και Κ. Παπαδόπουλος έλαβαν ποινή κάθειρξης 6 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας των αλιεργατών και 3 ετών για ένταξη. Ο πυρηνάρχης Περάματος Αν. Πανταζής καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών για την απόπειρα και 6 ετών για ένταξη.

Για την επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Για την υπόθεση που αφορά την επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ το δικαστήριο επέβαλε μεγαλύτερη ποινή από την εισαγγελική πρόταση, καταδικάζοντας τους κατηγορούμενους σε 2 χρόνια για κάθε ένα από τα τρία θύματα της επίθεσης. 

Συγκεκριμένα, ο Κυρ. Αντωνακόπουλος, Ι. Καστρινός, Αν. Πανταζής, Αντ. Χατζηδάκης έλαβαν 2 χρόνια για κάθε πράξη επικίνδυνης σωματικής βλάβης (2Χ3).

7 σχόλια:

  1. Η Αλλαγή στους ποινικούς κώδικες μείωσε τις ποινές για τους εγκληματίες της Ναζιστικής χρυσής αυγής. Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σύριζα έκανε το ...θαύμα της. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ...ΑΞΙΟΙ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακοινώθηκαν οι τελικές ποινές
    https://www.902.gr/eidisi/politiki/239308/anakoinothikan-oi-telikes-poines

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κερδίσαμε μία νίκη. Ο Αγώνας συνεχίζεται βάζοντας στο στόχο την ιδεολογική μήτρα που τους γεννάει τους καπιταλιστές και την ιδιοκτησία τους στα μέσα παραγωγής. Είναι το μακρύ ΑΝΟΙΧΤΑ.. δολοφονικό τους χέρι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Δεν ήταν οι ανώτατες δυνατές λόγω ΣΥΡΙΖΑ

      ΔΣΕ

      Διαγραφή
    3. ΔΣΕ. Ετσι μπράβο αυτές οι αλήθειες πρέπει να λέγονται φωναχτά. Εγω το αφιερώνω σε όσους μας καλούσαν να σκίσουμε το πρόγραμμα του 15ου Συνεδρίου το 1996... και να μπούμε σε κυβέρνηση με τον σύριζα το 2012.... Σε όλους με τις οπορτουνιστικές σταδιακές μπούρδες και μεταβατικές παπάτζες. Ξυδάκι... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Στο κελί 33
    https://www.youtube.com/watch?v=GC8yeG-M7Qs

    Γιώργος Μαργαρίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου