Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Ισχυρή σεισμική δόνηση


Στους 6,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ αναθεώρησε πριν από λίγο το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών τον σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα βόρεια της Σάμου. 

Μάλιστα, πλέον, στην αναθεωρημένη λύση, το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα δύο χιλιόμετρα. 

Οι κάτοικοι του νησιού, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται στους δρόμους ενώ οι επικοινωνίες είναι εξαιρετικά δύσκολες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί. 

Την κατάσταση που βίωσε κατά τη διάρκεια του μεγάλου σεισμού, περιγράφει ο Κώστας Τζίχας, Δημοτικός Σύμβουλος Ανατολικής Σάμου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» μιλώντας στον «90,4 Αριστερά στα FM». (AUDIO)


Ένα νεκρό παιδί και ένα δίχως αισθήσεις βρέθηκαν στη Σάμο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Απεγκλωβίστηκαν και τα δύο χωρίς τις αισθήσεις τους από δυνάμεις της Πυροσβεστικής μετά από πτώση τοίχου στην περιοχή Γεφυράκι στο κέντρο της πόλης.

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος τους ενός παιδιού.

Τα άτυχα παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, φέρονται να περνούσαν από το στενό δρόμο την ώρα του σεισμού όταν έπεσε ο τοίχος επάνω τους.  

ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξι νεκροί και 202 τραυματίες στη Σμύρνη - Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού


Στους 6 ανέρχονται οι νεκροί και στους 202 οι τραυματίες από τον σεισμό στην Σμύρνη, ανακοίνωσε πριν από λίγο η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) της Τουρκίας. (VIDEO)

Περίπου 20 κτίρια έχουν καταρρεύσει στην επαρχία, δήλωσε πριν από λίγο ο δήμαρχος της Σμύρνης Τουντς Σογέρ. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Σμύρνης δήλωσε πως 70 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από τα ερείπια.

Στον Μπουρνόβα, οι διασώστες, με τη συνδρομή κατοίκων και αστυνομικών, προσπαθούσαν να ανοίξουν ένα πέρασμα ανάμεσα στα ερείπια μιας επταώροφης πολυκατοικίας χρησιμοποιώντας αλυσοπρίονα, σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση TRT.

Μια ανθρώπινη αλυσίδα προσπαθούσε να απομακρύνει τα ερείπια περνώντας από τον έναν στον άλλον δοκούς και τούβλα, σύμφωνα με τα πλάνα αυτά.

Μια νεαρή γυναίκα απεγκλωβίστηκε από τα ερείπια ενός κτιρίου που είχε καταρρεύσει, σύμφωνα με το CNN-Turk. Άλλοι δύο άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από τα ερείπια ενός άλλου επταώροφου κτιρίου, σύμφωνα με την TRT.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»)

6 σχόλια:

  1. Εδω που είμαι δεν κατάλαβα τίποτα. Στον Πειραιά κουνήθηκαν. Οχι βέβαια σαν τον 1999 η το 2019. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύο νεκρά παιδιά στη Σάμο

    Οι μαθητές ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ηλικίας 17 και 15 ετών, περνούσαν από το στενό δρόμο την ώρα του μεγάλου σεισμού όταν έπεσε ο τοίχος επάνω τους.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  3. -Συγκλονιστικές εικόνες από την Τουρκία
    -Χουλιάρας ,μην τα δείχνετε αυτά δεν μας αφορούν.
    ας πρόσεχαν.
    ΕΛΕΟΣ pic.twitter.com/DUEoof3dXk

    — Ιερώνυμος boss (@JeronymoBoss) October 30, 2020

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προβλήματα καταγράφονται και στην Ικαρία από την ισχυρή σεισμική δόνηση στο Αιγαίο.

    Μετά τον σεισμό προκλήθηκαν κατολισθήσεις στους δρόμους του νησιού σε πολλά σημεία.

    Η αποκόλληση βράχων δημιούργησε προβλήματα σε κομβικά σημεία, ενώ από τις κατολισθήσεις έκλεισε ο επαρχιακός δρόμος Ευδήλου – Ακαμάτρας.

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κοινή ανακοίνωσή τους για τον καταστροφικό σεισμό η ΚΝΕ και η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας

    https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/240936/oi-zoes-mas-den-einai-moiraio-na-synthlivontai-me-toys-agones-ti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Αυτές τις στιγμές η σκέψη μας δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στους κατοίκους της Σάμου και της Χίου, που έζησαν τη σημερινή περιπέτεια με το μεγάλο σεισμό.

    Μια ακόμα φυσική καταστροφή που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Ειδικά για τα δυο παιδιά που χάθηκαν εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους των νησιών, την ευχή να είναι καλά στην υγεία τους, αλλά και την ανάγκη τα προβλήματα γρήγορα να ξεπεραστούν και να αντιμετωπιστούν.

    Στέλνουμε όμως την αλληλεγγύη μας και στο γειτονικό τουρκικό λαό που από ό,τι φαίνεται υφίσταται εξίσου οδυνηρά τις συνέπειες του σεισμού.

    Όλα αυτά έρχονται να μας θυμίσουν ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτε μεταξύ τους να χωρίσουν, γιατί βιώνουν τα ίδια προβλήματα, τα ίδια βάσανα».

    ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου