Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Στον Καύκασο τη γη ξαναμοιράζουν

 

“Υπάρχουν αδιαμφισβήτητα, τεκμηριωμένα αποδεικτικά στοιχεία για την παρουσία ξένων τρομοκρατών μαχητών και την τακτική ανάπτυξή τους από την Τουρκία (στο Ναγκόρνο Καραμπάχ).

Αυτό επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία των υπηρεσιών πληροφοριών των χωρών της Ομάδας του Μινσκ και τα ντοκουμέντα από τα πεδία των μαχών”

“Η Τουρκία βλέπει αυτή τη σύγκρουση ως ευκαιρία να αυξήσει την επιρροή της σε μια άλλη, γειτονική περιοχή του Νότιου Καυκάσου. Η πολιτική του εμπορίου σχετικά με τη σύγκρουση και οι τεράστιες ανθρώπινες απώλειες στους λαούς της περιοχής, με σκοπό την επέκταση της εξουσίας της Τουρκίας, πρέπει να τυγχάνει αντίστασης, όχι να ενθαρρύνεται”

Υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας, Ζοράμπ Μνατσακανιάν

Στον Καύκασο τη γη ξαναμοιράζουν

Η υποχώρηση στις αρχές οικοδόμησης του σοσιαλισμού με ευθύνη του ΚΚΣΕ, η αντεπαναστατική ανατροπή και η καπιταλιστική παλινόρθωση από τα πάνω, επίσης από το ΚΚΣΕ, αναβίωσαν εθνικιστικές εντάσεις και έφεραν στο προσκήνιο τα συμφέροντα της αστικής τάξης κάθε ξεχωριστής πλέον χώρας μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, που δημιουργήθηκε από την καταλήστευση της λαϊκής περιουσίας.

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ από το 1991 έχει ανακηρύξει την ανεξαρτησία του από το Αζερμπαϊτζάν, χωρίς όμως αυτό να έχει αναγνωριστεί διεθνώς.

Το 1991 - 1994 έγινε ο πόλεμος Αρμενίας (με πληθυσμό σήμερα σχεδόν 3 εκατομμύρια) και Αζερμπαϊτζάν (με πληθυσμό σχεδόν 10 εκατ.) γι' αυτήν την περιοχή, από όπου προέκυψε ένα καθεστώς προσωρινής εκεχειρίας, με την Αρμενία να κατέχει 7 περιοχές (7.634 τ. χλμ.) γύρω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, που θεωρεί «ζώνη ασφαλείας», και το Αζερμπαϊτζάν «κατεχόμενα εδάφη».

Αλλες χαρακτηριστικές συγκρούσεις στον Καύκασο μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση ήταν: Ο πόλεμος μεταξύ Οσέτιων και Ινγκουσίων, ο πόλεμος μεταξύ Οσέτιων και Γεωργιανών για τη Νότια Οσετία το 2008, η σύγκρουση μεταξύ Αμπχάζιων και Γεωργιανών, τα αποσχιστικά κινήματα από τη Ρωσία σε Τσετσενία και Νταγκεστάν.

Εννοείται πως και ξένες, ιμπεριαλιστικές δυνάμεις επιδίωξαν και συνεχίζουν να επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν αυτές τις συγκρούσεις, άλλωστε «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

Επιβεβαιώνοντας ότι οι πόλεμοι γίνονται για το «φαγοπότι» των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων της ενέργειας, ένας από αυτούς, ο όμιλος ΒΡ (βρετανικά, αμερικανικά, γερμανικά και άλλα κεφάλαια) εξέφρασε τη στήριξή του στο Αζερμπαϊτζάν. Με επιστολή του στον πρωθυπουργό του Αζερμπαϊτζάν, ο διευθυντής του ομίλου για Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία και Τουρκία, Γκάρι Τζόουνς, υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν «στον αγώνα για την αποκατάσταση της εδαφικής του ακεραιότητας» και εκφράζει «βαθιά λύπη» για τους αμάχους που σκοτώθηκαν από το βομβαρδισμό της Γκάντζα. 

Αρμενία 

Στον Καύκασο τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν

Υπέρτου Αζερμπαϊτζάν ο πολυεθνικός ενεργειακός όμιλος ΒΡ


1 σχόλιο:

  1. Στον Καύκασο τη γη ξαναμοιράζουν
    Η υποχώρηση στις αρχές οικοδόμησης του σοσιαλισμού με ευθύνη του ΚΚΣΕ, η αντεπαναστατική ανατροπή και η καπιταλιστική παλινόρθωση από τα πάνω, επίσης από το ΚΚΣΕ, αναβίωσαν εθνικιστικές εντάσεις και έφεραν στο προσκήνιο τα συμφέροντα της αστικής τάξης κάθε ξεχωριστής πλέον χώρας μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, που δημιουργήθηκε από την καταλήστευση της λαϊκής περιουσίας....... Με ευθύνη του ...ΚΚΣΕ....πρώην Μπολσεβίκων με αφετηρία το 20ο Συνέδριο της Οπορτουνιστικής αντεπανάστασης του 1956.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου