Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην επιταγμένη κλινική «Σαραφιανός»!


Η αναλγησία της κυβέρνησης και η προσπάθεια να δημιουργήσει κλίμα εφησυχασμού είναι οι αιτίες της σημερινής δραματικής κατάστασης. Ενώ η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι στο κόκκινο, φτάσαμε ακόμα και σήμερα στο παρά πέντε, να γινόμαστε μάρτυρες μιας διαπραγμάτευσης και παζαρέματος για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και μάλιστα με γενναιόδωρη αποζημίωση.

Τα εργατικά σωματεία και άλλοι φορείς είχαν ζητήσει από τον Μάρτη την επίταξη των Ιδιωτικών Κλινικών και την ένταξη τους στο ΕΣΥ. Έπρεπε ήδη οι κλινικές να είναι έτοιμες με επαρκή εκπαιδευμένο προσωπικό και με πληρότητα φαρμάκων και αναλωσίμων. Από αυτήν την άποψη είναι εγκληματικά απαράδεκτη, τόσο η προσπάθεια της κυβέρνησης να πετάξει τώρα το μπαλάκι αλλού, όσο και οι δικαιολογίες του πρόεδρου των ιδ. κλινικών. Και οι δύο ήξεραν τι έρχεται αλλά προτίμησαν να ασχοληθούν με το πως θα μειώσουν τα έξοδα οι μεν και πως θα αυξήσουν τα έσοδα οι δε.

Οι ιδιωτικές κλινικές, αντιμετωπίζουν πάντα τους ασθενείς σαν πελατεία και σαν μέσο κερδοφορίας και γι’ αυτό σήμερα θέλουν να δέχονται μόνο μη covid περιστατικά. Μάλιστα γίναμε και μάρτυρες σκηνών με απεσταλμένους των κλινικών να κάνουν διαλογή ασθενών από τα δημόσια νοσοκομεία σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια. 

Οι κλινικάρχες θέλουν να αφήσουν τη δύσκολη δουλειά στα δημόσια νοσοκομεία και να μην αναμειχθούν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού που θυμίζει σκηνές πολέμου. Δεν μιλάνε ανοιχτά για την πραγματική κατάσταση εντός των κλινικών. Πολλοί εργαζόμενοι πράγματι έφυγαν από τις κλινικές σε αναζήτηση καλύτερων συνθηκών εργασίας αφού στον ιδιωτικό τομέα κάθε εργαζόμενος δουλεύει για δύο, με πολύ χαμηλό μισθό, χωρίς δικαιώματα, με την εργοδοτική τρομοκρατία να σπάει κόκαλα και πολλές φορές απλήρωτος! Ειδικά τα τελευταία χρόνια η έλλειψη προσωπικού στις κλινικές, δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία των κλινικών διότι η κατάσταση για το προσωπικό ειδικότερα για τους νέους είναι αφόρητη.

Ολο αυτό το διάστημα η δουλειά έχει ανέβει κατακόρυφα. Υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που αρρώστησαν και μπήκαν σε καραντίνα δίχως να αναπληρώνονται από νέες προσλήψεις. Ουσιαστικά σήμερα, βγαίνει πολύ περισσότερη δουλειά με πολύ λιγότερο προσωπικό. Τα ΜΑΠ όπως και στο 1ο κύμα, δίνονται με το σταγονόμετρο. Οι μισθοί συνεχίζουν την κατρακύλα, ενώ ακόμη δεν υπάρχει κλαδική σύμβαση εργασίας. Υπάρχουν κλινικές, μεταξύ των οποίων και η "ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ" που επιτάχτηκε, που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι όλο το 2020.

 Η κυβέρνηση που αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να επιτάξει (με το αζημίωτο) κλινικές, να κάνει άμεσα ελέγχους καταλληλότητας στους χώρους πολλοί από τους οποίους ενδέχεται να μην πληρούν τις προϋποθέσεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα», καταλήγει και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα: «η ζωή και η υγεία του λαού αξίζει περισσότερο από τα κέρδη τους. Μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα στις 26 Νοέμβρη συμμετέχουμε στην απεργία ενάντια στη συνολική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τις εγκληματικές ευθύνες που έχει για τον θάνατο δεκάδων συνανθρώπων μας καθημερινά από την πανδημία. Δείχνουμε στην πράξη ότι θα χαλάσουμε τον σχεδιασμό που έχει η κυβέρνηση η οποία θέλει να αξιοποιήσει την πανδημία του κορωνοϊού για να χτυπήσει στο σύνολο τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Ιατρείων Εργαστηρίων Βορείου Ελλάδας

1 σχόλιο:

  1. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/history/2536-dimosthenis-ligdopoulos-o-protos-martyras-tou-kommounistikoy-kommatos-elladas Ο Μανιαδάκης της Αυγής των ...συντακτών... σε αντικομουνιστική δράση προσπαθώντας να λερώσει με λάσπη τον πρωτοπόρο Μπολσεβίκο ηγέτη σ.Λιγδόπουλο που δολοφονήθηκε το 1920 απο τους Κεμαλιστές μαζί με τον σ.Αλεξάκη της Κ.Δ. Το πλυντήριο του σύριζα και του Αντικομουνιστή μενσεβίκου Γ.ΠΑΣΑΛΙΔΗ που αρνήθηκαν την υποψηφιότητα ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ στην ..ΕΔΑ το 1951 και τους έστειλαν στο θάνατο. Θαυμάστε το χάλι του Αθλιου Μανιαδάκη. Γιωργάκη δεν τσιμπάμε.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου