Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Η λαϊκή συμπαράσταση στους φοιτητές στο Πολυτεχνείο μεγαλώνει

Πορεία των οικοδόμων προς το Πολυτεχνείο


Η λαϊκή συμπαράσταση στους φοιτητές στο Πολυτεχνείο μεγαλώνει, 15/11/1973.

Σε αυτό καταλυτικό ρόλο παίζει η κατεύθυνση της ΚΟΑ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την κινητοποίηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας υπέρ των φοιτητών. Στο χώρο του Πολυτεχνείου φτάνουν οργανωμένα εργάτες (ιδιαίτερα οικοδόμοι), νέοι κάθε ηλικίας, μαθητές που μόλις έχουν σχολάσει από τα σχολεία τους, κ.ά.

Η συνεχώς αυξανόμενη συμπαράσταση του λαού ανεβάζει το αγωνιστικό φρόνημα. Τα συνθήματα των συγκεντρωμένων αποκτούν συγκεκριμένο αντιχουντικό-αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο, ενώ ο νέος ακόμα ισχυρότερος πομπός που εγκαθίσταται στο Πολυτεχνείο, τα μεταφέρει ακόμα πιο μακριά. Το βράδυ γίνονται γενικές συνελεύσεις, από τις οποίες προκύπτει νέα Συντονιστική Επιτροπή, αποτελούμενη από 32 μέλη, εκ των οποίων 7 είναι της Αντί-ΕΦΕΕ.

Την ίδια μέρα 800 περίπου φοιτητές ξεκινούν κατάληψη και στο πανεπιστήμιων Πατρών.

 

1 σχόλιο:

  1. Ενας ηρωικός αγώνας του λαού της Νεολαίας και των Κομμουνιστών ενάντια στην Δικτατορία και είναι τιμή σε όσους αγωνίστηκαν βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν. Ο Αγώνας θα είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα αν συνδεόταν με την Εργατική Λαική εξουσία και τον Σοσιαλισμό. Ακόμα και αν δεν καταφέρναμε μαζί με την Δικτατορία να ανατρέψουμε και τον Καπιταλισμό θα μπαίναμε στην νέα περίοδο μετά το 1974... με πολύ καλύτερους όρους χωρίς ...κοινοβουλευτικές αυταπάτες.. Δυστυχώς δεν μπορούσε να γίνει με απουσία της ΚΝΕ 1943 1968 των Κ.Ο απο το 1958 και το πρόγραμμα του ΚΚΕ καρφωμένο... στην Εγκληματική θεωρία ...πολιτικών μετώπων και σταδίων... Συμπεράσματα πολύτιμα για το σήμερα και το αύριο που σε τίποτα δεν μειώνουν τον αγώνα των Κομμουνιστών και του λαού. ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου